Komkommertijd

Heb jij de laatste tijd nog naar het nieuws gekeken? Vast en zeker wel; dit soort routines houd je gewoon aan in de zomerperiode. Heb je ook nog echt wereldnieuws gezien? Ik denk het niet. In de meeste landen is er zomerreces. De regering houdt vakantie en de regeringsleiders liggen – net als jij – met hun voeten in een zwembad met een koel drankje bij de hand. Het is, zoals het met een mooi woord heet, komkommertijd. Die term komt van de landbouw vandaan. De zomer is namelijk de tijd waarin de regeringsleiders het land uit zijn, en de komkommers worden geoogst.

En jij?

Hoe staat het met jouw leven?  Is daar ook in de vakantie alles op een laag pitje gezet, of is het zo dat de zorgen en het leven van alledag gewoon doorgaan? Bij de meeste mensen komen de zorgen juist des te harder aan wanneer het vakantie is. Je hebt dan geen drukke baan om je zorgen even te vergeten. Je bent thuis of op vakantie met je gezin en wordt daar des te harder met de dagelijkse strubbelingen geconfronteerd. Komkommertijd is iets wat jij dan ook in de vakantie niet echt zult meemaken.

Leeg je rugzak!

De oplossing voor dit probleem is simpel opgeschreven, echter lastiger uitgevoerd. Maak overdag tijd vrij om je zorgen bij de Heer te brengen. Jouw rugzak vol dagelijkse beslommeringen is te zwaar om te dragen. God wil dat jij onbekommerd kan leven. Hij wil dan ook dat jij dagelijks bij Hem komt met jouw rugzak vol zorgen. Geef jouw rugzak met bagage af bij God en vertrouw erop dat Hij voor je zal zorgen. Dat is namelijk het fijne van God. Hij zit niet achterovergeleund in het zonnetje. God sluimert of slaapt niet; Hij waakt over jouw ziel. God kent geen komkommertijd. Gelukkig maar.

Psalm 121
De Heer zal je steeds beschermen,
 het kwaad zal je niet raken.
De Heer beschermt je, overal, waar je ook gaat, je leven lang.

One comment on “Komkommertijd
  1. Avatar Annet Peters schreef:

    Mooi!
    Helaas erg sLech leesbaar ivm de dunne en lichtgrijze letter.
    Graag anders! (En ik ben nietns slechtziend).

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Mijn tijd
25 juli 2019
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief