Toch voor je kind kiezen ondanks volle agenda

Toch voor je kind kiezen ondanks volle agenda

15 februari 2019 0

Een ziek kind kan zomaar ineens je hele agenda in de war gooien. Hoe kan je in zo’n situatie dan toch rustig kunt blijven en kiezen voor je kind? In dit filmpje vertel ik hoe ik dit aanpak. 

Ik was net een hele tijd ziek geweest. Alle deadlines begonnen behoorlijk te dringen. En op de dag dat ik weer zou beginnen werd mijn dochter ziek. Ik schoot behoorlijk in de stress, maar ja, wat kan zo’n kleintje eraan doen? En bovendien, wat is nu belangrijk?

Wie of wat stel je centraal?

Om te bepalen wat belangrijk voor je is, is het om te beginnen goed dat je je realiseert dat niet alles even belangrijk is. Je kunt niet twee heren dienen, vertelt Jezus. Daar zit dit ook een beetje in. Niet alles, niet iedereen kan op nummer één staan. Maar om daar een rangorde in te maken is het wel belangrijk om te bepalen: wat of wie staat er centraal? Wat mag dus ook roet in het eten gooien, of even al je aandacht opeisen? Jezus koos er in alle drukte voor om kinderen centraal te stellen. Laat de kinderen bij mij komen, en verhinder ze niet. Daar moesten de mensen om hem heen erg aan wennen. Toch koos Jezus daarvoor.

Hoe ga jij hiermee om? Wat staat voor jou centraal?

Tips en inspiratie in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week inspiratie voor geloof en zingeving in je dagelijks leven.

Otto Grevink
Otto Grevink