Twister en een stabiele Jozef

15 oktober 2021 0

Recentelijk speelden we in de kerk het spel Twister. Dat spel waar je met je handen en voeten op de gekleurde cirkels moet staan. Het is de bedoeling dat je zo lang mogelijk blijft staan. Wat er gebeurt is dat je in een hele ongemakkelijke en onhandige houding komt te staan. Je krijgt de opdracht van iemand en je kiest niet voor de positie waar je in terechtkomt. De vraag bij Twister is eigenlijk wie er het meest flexibel is, mee kan bewegen met de situatie en wie er het meest stabiel staat.

Twister: een positie waar je niet voor koos

Het spel Twister is ook mooie verwijzing naar het leven. In het leven komen we ook heel vaak in de positie die ongemakkelijk of ongelukkig is. Een positie waar je niet voor gekozen hebt. Dat je voor je gevoel in de knoop bent geraakt. De vraag is dan eigenlijk niet hoe kom ik eruit, maar hoe ga je ermee om? Net als de afgelopen 1,5 jaar hebben we niet gekozen voor de positie waar we in zaten met Corona. Toch hebben we er mee moeten leren omgaan en dat moeten we nog steeds.

Jozef zat ook in die positie

Heel veel personages uit de bijbel hebben ook in zo’n positie gestaan. Een heel inspirerend persoon is Jozef uit het Oude Testament. Iemand met een goede opleiding en een set goede overtuigingen. Iemand die gehaat werd door zijn broers, in de put terechtkwam, is verkocht als slaaf en gevangen kwam te zitten. Toch kreeg hij als slaaf en gevangene leidinggevende functies. Hij haalde het beste uit zijn mogelijkheden. Terwijl hij in een positie zat waar hij niet voor had gekozen. Er staat in de Bijbel dat bij wat Jozef deed, God bij hem was. Dit resulteerde in de positie als onderkoning van Egypte, op dat moment het grootste rijk op aarde.

Hoe stabiel sta jij in je geloof?

Hoe stabiel jij in je geloof en in het leven staat is te zien in hoe je omgaat met je situatie. Vraag jezelf daarom af wie je bent in tijden van nood, ongemak en momenten waarin je niet tevreden bent over je leven. Wat is dan je mindset? Hoe sta je dan in je geloof en hoe is dat terug te zien in jouw leven? Laat het ons vooral weten in de comments.

(fotocredits: cottonbro via Pexels)

Tips en inspiratie in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week inspiratie voor geloof en zingeving in je dagelijks leven.

Tim Wildeman