Ameland is dé plek om even los te komen. Om even stil te staan en jezelf af te vragen: Welke keuzes heb ik gemaakt? En welke rol speelt het geloof of zingeving in mijn leven? Te midden van alle drukte van werk, opleiding, relaties en eventuele kinderen biedt het zinzoekers-weekend ‘Unplugged’ op Ameland je de kans om op adem te komen.

Waarom op Ameland?

Op weg naar Ameland laat je het vaste land los als je op de boot gaat. Je zult op Ameland ervaren dat je leven vertraagt en dat je onthaast door de rust en de natuur. Op het eiland kun je door de stilte, de ruimte en de rust ervaren dat hemel en aarde elkaar even raken. De afstand tot je normale leven en de eenvoud die je op Ameland ervaart geven je inzicht. Hier kom je op verhaal.

Wat gaan we doen?

Otto Grevink vertelt over de spirituele bronnen die hem inspireren om met tegenslag om te gaan. Sandra Gaakeer zorgt dat je hier actief mee aan de slag kan met creatieve spelvormen. Tijdens een wandeltocht met tegenwind onder leiding van Sijbrand Alblas langs de lege stranden en door het pittoreske Hollum gaan we hierover in gesprek. Ook leren we tijdens een levend Mens-erger-je-niet-spel tegenslag om te denken. We sluiten af op zondag met een viermoment over opbloeien na tegenslag, waarin we inspiratie en verhalen met elkaar delen.

Pak de boot!

Ga jij een weekend unplugged op Ameland? MijnKerk ontvangt je bij pioniersplek De Plaats met een programma van vrijdagavond tot zondagmiddag. Samen genieten van rust en ruimte. Met stilte, goede gesprekken, lekkere lunches en diners, en alles wat het schitterende eiland te bieden heeft. Het enige wat jij hoeft te doen: de boot pakken!

Aanmelden

Durf jij het aan?

Ben je enthousiast geworden? Via onderstaand inschrijfformulier kun je je aanmelden voor ‘Unplugged’. Nog even alle informatie op een rijtje:

  • Data: 9-11 juni 2023
  • Kosten: € 150
  • Maximaal aantal: 15-20 deelnemers
  • Niet inbegrepen: Overtocht vanaf Holwerd en accommodatie
  • Organisatie: Pioniersplek De Plaats Ameland

Wie ga je ontmoeten?

otto-ameland-zinzoekers-1

Otto Grevink (46) is een drukke vader van een dochtertje van vijf, getrouwd en woont in Waalwijk. Hij werkt als dominee in een kerk en als pionier op een basisschool. Rust vindt Otto op Ameland, waar hij terechtkwam als begeleider van pioniersplek De Plaats. “Het is alsof je echt even alles achter je laat als je de boot opstapt. Mijn schouders zakken en mijn ademhaling daalt, merk ik meteen. Alles vertraagt in me als ik op het eiland ben. Alleen al door hier te zijn kom ik weer in balans.” Otto werkt sinds 2016 voor internetkerk MijnKerk.nl. Hier ‘vind je handvatten om je geloof een plek te geven in je dagelijks leven’. Otto wil je graag de verhelderende rust laten ervaren van Ameland en kijkt ernaar uit je te ontmoeten.

sijbrand-zinzoekers-unplugged-ameland

Sijbrand Alblas (36) woont samen met zijn gezin op Ameland. Hij is sinds vijf jaar werkzaam als predikant op het eiland en hij werkt voor pioniersplek De Plaats. Zijn hele leven heeft hij op veel verschillende plekken gewoond, maar nergens voelt hij zich zo thuis als op Ameland. ‘Ik vind het vaak moeilijk om mijn gedachten stil te zetten. Maar als ik hier door de natuur fiets of wandel dan lukt het mij al een stuk beter. Het leven is hier minder gestresst in vergelijking met de wal. Hier is ruimte voor vertraging en verwondering. Dit helpt mij om zelf ook meer in balans te zijn.’ Hij geniet ervan om deze eiland ervaring ook met anderen te delen en biedt graag een luisterend oor.

Sandra Gaakeer (55), komt uit Waalwijk, heeft twee volwassen kinderen en is getrouwd. Haar roots liggen in het onderwijs en ze is als vrijwilliger intensief betrokken bij een pioniersplek op een basisschool. Een grote drijfveer voor haar is om geloof ‘handen en voeten’ te geven met de bijbelverhalen als bron. “De levensvragen van mensen vinden hun oorsprong in wat hen overkomt en wat zij meemaken. Het is fijn om dan samen op te trekken.” Sandra ervaart hierin ook dat mensen elkaar een stukje van God kunnen laten zien. “Op Ameland is het bijzonder om dagelijkse strubbelingen los te kunnen laten. Juist in alle bezigheden is het ook goed om tijd en rust te zoeken voor inspiratie. En dat is op Ameland als vanzelf te vinden.”

Sfeer proeven

Tips en inspiratie in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week inspiratie voor geloof en zingeving in je dagelijks leven.