Ameland is dé plek om even los te komen. Om even stil te staan en jezelf af te vragen: Welke keuzes heb ik gemaakt? En welke rol speelt het geloof of zingeving in mijn leven? Te midden van alle drukte van werk, opleiding, relaties en eventuele kinderen biedt het zinzoekers-weekend ‘Unplugged’ op Ameland je de kans om op adem te komen.

Waarom op Ameland?

Op weg naar Ameland laat je het vaste land los als je op de boot gaat. Je zult op Ameland ervaren dat je leven vertraagt en dat je onthaast door de rust en de natuur. Op het eiland kun je door de stilte, de ruimte en de rust ervaren dat hemel en aarde elkaar even raken. De afstand tot je normale leven en de eenvoud die je op Ameland ervaart geven je inzicht. Hier kom je op verhaal.

Wat gaan we doen?

Otto Grevink vertelt over bronnen uit o.a. de Benedictijnse spiritualiteit die hem inspireren en nieuwe kracht geven. Ook breng je zelf in kaart waar jij energie van krijgt en wat energie kost. Tijdens een wandeltocht onder leiding van Sijbrand Alblas langs de lege stranden en door het pittoreske Hollum gaan we hierover in gesprek.

Pak de boot!

Ga jij een weekend unplugged op Ameland? MijnKerk ontvangt je bij pioniersplek De Plaats met een programma van vrijdagavond tot zondagmiddag. Samen genieten van rust en ruimte. Met stilte, goede gesprekken, lekkere lunches en diners, en alles wat het schitterende eiland te bieden heeft. Het enige wat jij hoeft te doen: de boot pakken!

Durf jij het aan?

Ben je enthousiast geworden? Via onderstaand inschrijfformulier kun je je aanmelden voor ‘Unplugged’. Nog even alle informatie op een rijtje:

Sfeer proeven

Wie ga je ontmoeten?

otto-ameland-zinzoekers-1

Otto Grevink (44) is een drukke vader van een dochtertje van 3, getrouwd en woont in Waalwijk. Hij werkt als dominee in een kerk en als pionier op een basisschool. Rust vindt Otto op Ameland, waar hij terechtkwam als begeleider van pioniersplek De Plaats. “Het is alsof je echt even alles achter je laat als je de boot opstapt. Mijn schouders zakken en mijn ademhaling daalt, merk ik meteen. Alles vertraagt in me als ik op het eiland ben. Alleen al door hier te zijn kom ik weer in balans.” Otto werkt sinds 2016 voor internetkerk MijnKerk.nl. Hier ‘vind je handvatten om je geloof een plek te geven in je dagelijks leven’. Otto wil je graag de verhelderende rust laten ervaren van Ameland en kijkt ernaar uit je te ontmoeten.

sijbrand-zinzoekers-unplugged-ameland

Sijbrand Alblas (35) woont samen met zijn gezin op Ameland. Hij is sinds drie jaar werkzaam als predikant op het eiland en hij werkt voor pioniersplek De Plaats. Zijn hele leven heeft hij op veel verschillende plekken gewoond, maar nergens voelt hij zich zo thuis als op Ameland. ‘Ik vind het vaak moeilijk om mijn gedachten stil te zetten. Maar als ik hier door de natuur fiets of wandel dan lukt het mij al een stuk beter. Het leven is hier minder gestresst in vergelijking met de wal. Hier is ruimte voor vertraging en verwondering. Dit helpt mij om zelf ook meer in balans te zijn.’ Hij geniet ervan om deze eiland ervaring ook met anderen te delen en biedt graag een luisterend oor.

Blogs

Zinzoekers en corona

We hebben goede hoop dat onze zinzoekersweekenden niet beperkt worden door de corona-pandemie. Garanties kunnen we helaas niet geven. We beginnen met opzet pas in juni in het vertrouwen dat dan voldoende mensen gevaccineerd zijn en de besmettingscijfers door het naderende zomerweer voldoende gedaald zijn. Ameland geeft in ieder geval voldoende ruimte om op afstand met elkaar op verhaal te komen. Ook De Plaats biedt voldoende ruimte om de corona-maatregelen in acht te nemen. We kijken ernaar uit je te ontvangen!

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van MijnKerk