Vakantie: tijd voor je relatie

Vakantie: tijd voor je relatie

25 augustus 2020 0

Voor mij een belangrijk terugkerend moment in het jaar. De zomervakantie, elk jaar nemen we dan uitgebreid de tijd voor elkaar. Vakantie: tijd om terug en vooruit te kijken. Tijd om onszelf vragen te stellen zoals; Waar zijn we blij mee en wat willen we anders?

Terugkijken

Wat is er afgelopen jaar allemaal gebeurd? Hoe kijken we erop terug? Waar zijn we blij mee en wat was minder. Op alle gebieden, relatie, gezin, werk, kerk, vrienden, familie.

Wat wil ik komend jaar?

Terugkijken doen we kort. En voor vooruitkijken nemen we uitgebreider de tijd. Vooruitkijken gaat bij mij gepaard met grote vragen: ‘Wat wil ik volgend jaar voor mezelf, mijn partner, mijn gezin en mijn omgeving?’ Deze vragen beantwoorden lukt allemaal niet op een avond. Tussendoor neem ik ook de tijd om te bidden. Want, waar wil God mij hebben? Waar komt mijn focus komend jaar? Het lijkt altijd net alsof God in vakanties duidelijker en krachtiger tot mij spreekt. Dat Hij mijn “terugtrektijd” gebruikt om mij te voeden en op te bouwen. Elk jaar komen er daardoor verrassingen op het programma te staan.

Maar ook praktisch…

Waar gaan we komend jaar samen tijd in investeren? En hoe gaat het met onze kinderen? Wat hebben ze komend jaar van ons nodig? Met pubers wil het antwoord op die vraag nog wel eens verschillen per jaar en ook per ouder. Het helpt ons hierbij stil te staan en een plan en afspraken over te maken. Dit jaar gaan we ook met onze pubers kijken of we ze mee kunnen nemen in het proces van terugkijken en vooruitkijken. We zijn benieuwd wat dat oplevert. Altijd spannend met pubers die toch hoofdzakelijk in het nu leven!

Ontspanning

Deze plannenmakerij van ons gaat geheel vanuit ontspanning. Zonder druk en hooggespannen verwachting. Wij vertrouwen op God hierin. Hij schreef immers in Jeremia 29:11 “Mijn plan met jullie staat vast- spreekt de Heer. Ik heb jullie geluk voor ogen, niet jullie ongeluk; ik zal je een hoopvolle toekomst geven.”
Dus eigenlijk hoeven we alleen maar te luisteren en te volgen!

Neem jij ook altijd de tijd om jaarlijks stil te staan? Tijd om terug te kijken en vooruit te kijken met God?

close

Tips en inspiratie in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week inspiratie voor geloof en zingeving in je dagelijks leven.

Janneke Plantinga
Janneke Plantinga