Vasten: hoelang kijk jij op het scherm van je telefoon? [+ app]

Vasten: hoelang kijk jij op het scherm van je telefoon? [+ app]

22 maart 2019 1

In deze week, waarin ik mee vast door minder tv te kijken en minder op het beeldscherm van mijn telefoon (proberen te) kijken, vraag ik me af hoeveel ik eigenlijk op mijn telefoon kijk. Los van alle meningen om me heen daarover (mensen die zich eraan storen of die het signaleren) is er ook een objectieve manier: een app die je schermtijd bijhoudt.

Ik heb gekozen voor de app Moment, beschikbaar voor Android en iPhone. Na een eerste dag uitproberen schrok ik niet eens echt: 1 uur en 54 minuten. Tja, ik had ’s nachts wakker gelegen vanwege de griep en had wat filmpjes op Facebook zitten kijken. Niet echt vasten nee, maar wakker liggen is ook geen vasten.

De app ging de dag erop volgens mij de mist in: in de middag stond hij al op ruim vijf uur! Dat is praktisch gewoon niet mogelijk als ik bij elkaar op tel binnen welke tijd dat geweest zou kunnen zijn. Maar goed: ik kan ook nagaan in een tijdlijn in de app waaraan ik die tijd besteed en gelukkig kwam ik geen gekke dingen tegen. Dus hij zal ergens met open scherm hebben gelegen vannacht.

Voor wie Android gebruikt is er nog de app Quality Time, die heel goed aangeeft wanneer je dan precies je tijd gebruikt. Die ga ik er eens naast gebruiken, om vooral mezelf te controleren.

Hoeveel tijd kijk jij op je beeldscherm? Durf je het aan om dat ook eens bij te houden met een app? 

Tips en inspiratie in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week inspiratie voor geloof en zingeving in je dagelijks leven.

Otto Grevink
Otto Grevink
Een reactie op “Vasten: hoelang kijk jij op het scherm van je telefoon? [+ app]
  1. Annabel

    Ik kijk eigenlijk nooit op mijn telefoon. Het is heerlijk rustig. Een aanbeveling.

    27 maart 2019

Reacties zijn gesloten.