Vastenervaring #1: Geen snoep eten

26 februari 2020 0

Bij MijnKerk vasten we in de periode voor Pasen. Elke week krijgen we weer een nieuwe uitdaging van Kerk in Actie. Ik doe elke week verslag op deze site. Deze week is de opdracht: minder snoepen.

“Dat is makkelijk”, was de eerste reactie van mijn gezin op de vastenkaart van Kerk in Actie. Hierbij krijgen we elke week de opdracht om iets minder te doen of om iets te gaan doen. Wij hadden de afgelopen jaren zwaardere uitdagingen doorstaan. Daarom hebben we de vrijheid genomen om het programma wat te verzwaren. Ieder op zijn eigen manier. We gaan het ‘minder’ vervangen door ‘geen’. De uitdagingen verzwaren of stapelen we.

Dit zijn de uitdagingen voor de komende tijd (maar die we zelf wat extra gewicht gaan geven):

Week 1: Minder snoepen
Week 2: Minder tv of social media
Week 3: Minder vlees
Week 4: Minder kleding
Week 5: Stuur een kaartje
Week 6: Minder alcohol
Week 7: Tijd met God

Genietmoment

Al een jaar zijn we duurzamer aan het leven, door bijvoorbeeld minder plastic afval te produceren. En aangezien bijna al het snoep in plastic zit is het snoepen al drastisch vermindert. Drop uit een doosje en op vrijdag chocolade (uit plastic) bij de thee. Het zoete genietmoment van de week.

M&M’s

We begonnen met vasten tijdens onze trip naar New York. Door het volle programma dachten we niet aan snoepen. Dus dit ging ons goed af. De enige uitdaging was de grote M&M winkel die we op vrijdag (onze chocoladedag!) tegenkwamen. Deze moesten we voorbij gaan….

Geef ons heden ons dagelijks brood

In het gebed ‘Onze Vader’ staat ‘Geef ons heden ons dagelijks brood. Dit ‘brood’ is wat we daadwerkelijk nodig hebben. Snoepen bederft alleen maar mijn etenslust naar brood en gezond eten.

Kun jij minder snoepen? Hoe doe je dat?

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van MijnKerk

Janneke Plantinga