Vasten: Rebecca gaat minder snoepen (+ video)

Vasten: Rebecca gaat minder snoepen (+ video)

7 maart 2019 2

Gister begon de Veertigdagentijd voor Pasen. Al meer dan 20.000 Nederlanders gaan de uitdaging aan om – van Aswoensdag tot Pasen – 40 dagen te vasten, meer tijd te maken voor God en een nieuw begin te bieden aan anderen. In dit filmpje kondigt Rebecca aan dat ze deze week minder gaat snoepen. En dat is best lastig als je een snoepkont bent én je zoons zijn jarig. Lukt het haar om de taart te laten staan? Je ziet het in deze video. 


De vastentip voor deze week is: minder snoepen. Voor veel mensen een uitdaging om het koekje bij de koffie, of die heerlijke gevulde snoeppot in de keuken, voor deze week af te slaan. Je kunt zelf kiezen of u gedurende de veertigdagentijd voor één uitdaging kiest of iedere week iets nieuws doet. In de gratis veertigdagentijdkalender geven we allerlei tips om te vasten tijdens de Veertigdagentijd. Vraag de kalender gratis aan.

 

Voor het goede doel
Op de speciale actiekaart van Kerk in Actie staan vernieuwende vormen om te vasten. Voor iedere week ontvangen de deelnemers een nieuwe uitdaging, zoals minder snoepen, tv-kijken, social media, vlees, autorijden en afval. Maar er zijn ook weken waarin deelnemers juist iets wél moeten doen, zoals meer bidden of elke dag een kaart sturen naar de mensen om je heen. Door op de actiekaart bij te houden hoeveel geld wordt bespaart en dat te doneren aan Kerk in Actie wordt een nieuw begin geboden aan onder meer weeskinderen in Rwanda. Bestel de actiekaart gratis via www.kerkinactie.nl/vasten.

We gaan ervoor! 

Wij laten je weten hoe het met ons gaat via InstagramFacebook en via deze site. We zijn ook heel benieuwd hoe jij het vindt, laat het ons weten!

 

Tips en inspiratie in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week inspiratie voor geloof en zingeving in je dagelijks leven.

Rebecca Schoon
Rebecca Schoon
2 reacties op “Vasten: Rebecca gaat minder snoepen (+ video)
 1. Gea van den Driest

  Goeiemorgen.
  Ik doe op mijn manier mee.
  Iedere maand ontvang ik het Kerkkrantje, en nu zat er een 40 dagen boekje bij, en dat volg ik nu.
  Iedere dag een stukje uit de Bijbel ( wat ik toch altijd doe) een stukje overdenkingen eindigen met het Onze Vader ( wat ik ook altijd doe)
  Nu doe ik geen actualiteiten bekijken, zoals teletekst, Facebook, een stuk minder op de computer of smartfone.
  Vasten op het gebied van eten en drinken, wil ik ook doen, maar ik heb zwaar werk, schoonmaakster, ik heb de voeding en vocht echt wel nodig. En ik luister meer naar Geestelijke liederen, zoals van Kinga Ban, Nederland zingt en Nederland zingt op zondag.
  MVG.
  Als ik over 2 jaar met pensioen ga ( als ik het mag beleven, dan doe ik ook overal aan mee.

  9 maart 2019
  • Rebecca Schoon

   Mooi zeg Gea zoals je ermee bezig bent. Ik wens je een goede veertigdagentijd toe! Rebecca

   12 maart 2019

Reacties zijn gesloten.