Vastenervaring #2: Geen social media

Vastenervaring #2: Geen social media

4 maart 2020 2

Bij MijnKerk vasten we in de periode voor Pasen. Elke week krijgen we een nieuwe uitdaging. Deze week is de opdracht: minder social media. Dit viel behoorlijk tegen, in tegenstelling tot het snoepen vorige week

Wij volgen allemaal andere social media binnen het gezin. Zelf kijk ik dagelijks alleen op Facebook en Instagram. Voor mijn gevoel besteed ik daar niet heel veel tijd aan en moet het goed te doen zijn. 

Het valt tegen…

Maandagochtend, de eerste dag zonder social media. Tijdens het ontbijt kijk ik vaak social media op mijn telefoon. Uit gewoonte druk ik dus op Facebook. Ik schrik en druk het snel weer weg. De les is geleerd. Deze week mag dat immers niet. Dit overkomt mij toch in ieder geval één per dag. Ik moet dus toegeven dat ik best verslaafd ben aan social media. Op een rustig momentje, als ik even niets te doen heb of tijdens reclame op tv: het zijn typische social media momenten.

Rust en onrust

Mijn dochter verwoordt dit heel mooi: “Geen social media levert rust en onrust op. De rust doordat je niet continue hoeft te kijken op social media. Maar ook de onrust: mis ik niet iets?” Ik herken dit wel. Ik besef me hoe eel invloed het op mij heeft. Ik kan me nu niet meer verschuilen achter allerlei redenen of argumenten als ‘het levert mij ook veel op’. 

Social media of God? 

Als ik nu eens net zo veel tijd aan God besteed (Bijbel lezen, bidden, er zijn voor mijn naaste) als ik geef aan social media? Wat zou er dan gebeuren? Via mijn telefoon (Instellingen – Schermtijd) kan ik precies zien hoeveel tijd ik besteed aan social media. Misschien een mooie uitdaging voor volgend jaar in de vastentijd, social media eruit en God erin! Ik moet hierbij denken aan de volgende Bijbeltekst: Wat u ook doet, doe het van harte, alsof het voor de Heer is en niet voor mensen Kolossenzen 3:23. 

Hoeveel tijd besteed jij dagelijks aan social media en hoeveel tijd besteed je aan God?

close

Tips en inspiratie in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week inspiratie voor geloof en zingeving in je dagelijks leven.

Janneke Plantinga
Janneke Plantinga
2 reacties op “Vastenervaring #2: Geen social media
  1. Chris Blij

    Waar mijn talenten en behoeften in de wereld elkaar kruizen daar ligt mijn roeping.

    4 maart 2020
  2. Tessa Miedema

    Ik ga de uitdaging aan om mee te doen aan de vastenactie.

    5 maart 2020

Reacties zijn gesloten.