Het tweede gebod: God is niet in een beeld te vangen [video]

Het tweede gebod: God is niet in een beeld te vangen [video]

19 januari 2021 1

De Tien Geboden, je kent er vast wel een paar. Maar regels, daar houden we niet zo van. We willen vrij zijn en zelf bepalen wat we doen. En toch… de Tien Geboden zijn regels die je iets gunnen. Ze zijn juíst bedoeld om vrij te leven en kiezen. Er zit wel een ‘disclaimer’ bij: ga verantwoordelijk met die keuze om. In de videoserie Tien Geboden bespreken we iedere werkdag een nieuwe gebod. Vandaag: het tweede gebod.

Vrij leven

Een goed leven is een vrij leven. God heeft ons vrijheid gegeven om onze eigen keuzes te kunnen maken, zodat we een goed leven hebben. En dat betekent dat je ook de vrijheid hebt om over God te denken zoals jij kiest.

Beeld van God

Dat beeld van God zal niet altijd hetzelfde zijn gebleven in je leven. En dat hoeft ook niet. Sterker nog: wat gebeurt er als dat beeld dat je van God hebt altijd hetzelfde blijft? Dan ga je merken dat dat beeld van God jouw leven bepaalt en niet andersom. Dat merk je als je altijd bent opgevoed geweest met een heel massief beeld van God: zo is God en niet anders. Dan heeft dat beeld van God niets meer te maken met jouw leven, maar bepaalt het wel over hoe je over God moet denken en wat je moet doen in je leven. Dan staat dat beeld in de weg.

Begin bij jezelf

Maar waar begin je dan als je je een beeld wil vormen van God? Niet bij allerlei beelden die bestaan van God. Begin bij jezelf. God heeft naar zichzelf gekeken toen Hij jou en mij maakte. In jezelf en in anderen kun je dus iets van God op het spoor komen. Dat beeld is dus nooit helemaal af. En dat is maar goed ook.

Wat is jouw beeld van God? En wat betekent dat beeld van God in jouw leven?

 

Tips en inspiratie in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week inspiratie voor geloof en zingeving in je dagelijks leven.

Otto Grevink
Otto Grevink
Een reactie op “Het tweede gebod: God is niet in een beeld te vangen [video]
 1. Marij-ke

  In zijn Liefde
  mag je groeien,
  gaandeweg zien
  wie je werkelijk
  bent.
  Als een bloemknop
  ontvouwen, bloeien
  onder Gods hoogte
  ZON.
  Gekend van af het
  begin toen Hij je
  bij name riep.

  Marijke.6-2-2019

  19 januari 2021

Reacties zijn gesloten.