Vijf redenen om je een slag in de rondte te werken

Vijf redenen om je een slag in de rondte te werken

22 januari 2020 4

Bij deze blog ben ik geïnspireerd door mensen om mij heen. Het lijkt namelijk de norm om veel te werken. Er zijn dan ook veel goede redenen om veel te werken. Lees maar even mee.

 

1. Geld

 

Als je meer werkt verdien je meer geld. Overwerken telt ook lekker aan. Geld waar je allemaal mooie dingen mee kan doen. Groter huis, mooie auto, vakanties, etentjes, de nieuwste gadgets. Kortom, wie wil dit nu niet!

 

2. Macht & status

 

Als je veel werkt kan je dat macht en status opleveren. Dat mensen naar je opkijken en dat je op verjaardagen kan vertellen hoe belangrijk jouw rol binnen het bedrijf is. Zonder jou valt alles om. Iedereen is afhankelijk van jou. Je doet er toe! Mensen hebben je nodig.

3. Je partner

 

 

In eerste instantie leek je partner misschien fantastisch. Maar toen de kinderen kwamen veranderde dat. Gesprekken gingen alleen maar over de kinderen, boodschappen en huishoudelijke taken. Dan kan je maar beter wat meer op je werk zijn. Daar wordt je tenminste uitgedaagd en wordt je gezien. Daar gaat het ergens over!

 

4. Je werk is je hobby 

 

Je werk is je hobby dus je hebt geen hobby’s nodig naast je werk. Als je thuis bent werk je gewoon lekker door. Iedereen blij toch? Hoeveel mensen kunnen dat nu zeggen dat hun werk hun hobby is?

 

5. Verantwoordelijkheid

 

Het werk moet gedaan worden en iemand moet het doen. Je zit thuis toch niet lekker als je weet dat er nog zoveel werk op je ligt te wachten. Dus kan je veel beter nog wat langer doorwerken. 

Herkenbaar? Ik herken wel een aantal bij mezelf….. In Johannes 21:6 staat: “Gooi het net uit aan de rechterkant van de boot, riep Hij, dan hebben jullie meer resultaat”. Dat deden zij en ze vingen zo veel vis dat ze het net niet eens aan boord konden krijgen. 

Jezus zegt dit tegen de ervaren visser Petrus. Gooi de netten uit  aan de andere kant van de boot. Wat zou jij doen als je Petrus was? En wat zou je doen als Jezus over jouw werk zou zeggen het over een andere boeg te gooien? Wat zou jij doen?

 

close

Tips en inspiratie in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week inspiratie voor geloof en zingeving in je dagelijks leven.

Janneke Plantinga
Janneke Plantinga
4 reacties op “Vijf redenen om je een slag in de rondte te werken
 1. Wilbert Bosch

  Het wordt voor veel mensen hoog tijd om het over een andere boeg te gooien. 1.4 miljoen werkenden, staan op het punt om te vallen. Ik ben zelf 52 en mijn idee is om tot mijn 55ste voor mijn huidige werkgever te blijven werken. In de tussenliggende tijd wil ik werken aan opstarten van een onthaastingsboerderij.

  25 januari 2020
 2. Wilbert Bosch

  Het wordt voor veel mensen hoog tijd om het over een andere boeg te gooien. 1.4 miljoen werkenden, staan op het punt om te vallen.

  25 januari 2020
 3. Wim

  Met vissers in de zeevisserij heb ik ruime ervaring.
  Advies van een leek de visnetten aan de andere kant van de boot uit te gooien,
  zouden ze niet hebben opgevolgd.
  Jezus echter is een geestelijk leraar, die zich ook op andere gebieden voortdurend bewees.
  Dat verandert de situatie en daarom zou ik zijn advies m.b.t. de visnetten hebben opgevolgd.

  25 januari 2020
 4. Wilbert

  Het is voor velen goed het roer om te gooien. 1.4 miljoen werkenden staan op het punt om om te vallen. Leer te leven in het nu, leer te genieten van wat je ziet. Het moet echt anders. Leef en geniet.

  26 januari 2020

Reacties zijn gesloten.