Voel de verwondering (+ video)

Voel de verwondering (+ video)

2 januari 2020 4

In deze video deel ik een prachtig uitzicht met je. De natuur, daar kan ik mij echt over verwonderen. De rust, de kleuren, de stilte. Daar moet ik wel even de tijd voor nemen en bewust bij stilstaan. Anders jaagt het leven maar door. In deze drukke tijden moeten we verwonderen soms een beetje leren.  Dus zo nu en dan stilstaan bij wat mooi en goed is. Anders raast het leven aan je voorbij, en wat heb je er dan aan?

Waar verwonder jij je over? Of waar wordt wat verwondering van je gevraagd?

 

Tips en inspiratie in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week inspiratie voor geloof en zingeving in je dagelijks leven.

Niels Gillebaard
Niels Gillebaard
4 reacties op “Voel de verwondering (+ video)
 1. Anoniem

  Eenmaal dood zal je de voering van de wereld zien.
  De achterkant, voorbij de vogel, berg, zonsondergang,
  de ware betekenis, die om ontcijfering roept.
  Wat onverenigbaar was, wordt nu verenigd.
  Wat buiten ons begrip viel, zal begrepen worden,
  over interstellaire velden, wentelende melkwegen.

  3 maart 2019
 2. Marijke

  EEN KLAPROOS ZO TEER
  Een klaproos, zo teer-
  Gelijk vol vuur,
  zo vol levensvreugd!
  Ontroerd tot diep.
  Het binnenste hart.
  Rood tussen koren-
  bloemen blauw.
  Halmen in de wind,
  oogsten verwondering.
  Schepper door schepping
  ons getoond.
  MBvD 16-6-2017.

  Wat wordt van mij gevraagd? Om in te zien dat alles wat je ogen zien door de Schepper getoond door het licht wordt gegeven daar dankbaar voor te zijn. Laat je ogen het licht voor anderen zijn wees deugdzaam. Weet dat je niet alles kunt zien slechts een deel wees bescheiden. Wees dankbaar dat je alvast tussen Gods vingers door mag gluren, en houd zijn handen goed vast wanneer je je ogen opent.

  6 maart 2019
 3. Marijke

  Het stormt de barometer wijst 990 aan.

  Dominee J.van Bruggen heeft een website met preken en uitleg. Vanuit zijn uitleg een paar wijsheden en wat wonderwel precies in mijn gedicht is verwoord.
  Zo schreef ds.Harry Gijssen in ons kerkblad een stukje.
  Semper idem:altijd het zelfde.

  Wat wordt van mij gevraagd? Om in te zien dat alles wat je ogen zien door de Schepper getoond door het licht wordt gegeven, daar dankbaar voor te zijn. Laat je ogen het licht voor anderen zijn wees deugdzaam. Weet dat je niet alles kunt zien slechts een deel wees bescheiden. Wees dankbaar dat je alvast tussen Gods vingers door mag gluren, en houd zijn handen goed vast wanneer je je ogen opent. Dit gedicht schreef ik enige jaren geleden en nu zag ik ineens wat van mij gevraagd wordt. Hij opende mijn ogen wat ook bijzonder is in mijn gedicht komt dit tot uiting. Zo roept het ook herinneringen op. Eens waren wij aan het wandelen hoog in de bergen van Zwitserland. Een echtpaar zat thee te drinken op een bankje in de zon tegen een berghut. We hadden ze al eerder gezien en meerdere hotel gasten want ze vielen op zijn vrouw had aangepaste schoenen. Zo vroegen er zich af of ze wel thuis gekomen waren. Wij konden ze gerust stellen na deze bijzondere ontmoeting we hadden thee met ze gedronken. Hij bleek een emeritus predikant, zij verbleven in een soort jeugdherberg op vakantie alleen zij moesten corvé doen en wij niet. Eigenlijk hadden ze dat niet begrepen bij de boeking. Hij vroeg moeten jullie ook de soep kauwen. Ze waren beiden al aardig op leeftijd en reisden met de trein. Op het plateau waar ons hotel stond, lagen mooie wandelingen wat voor hen goed te doen viel. Ons hotel lag prachtig. En de prijs die wij betaalden was gelijk aan die van hen. Het verblijf van hen was te ver dus zij werden gebracht want met de bus ging het niet. Toen we ieder weer verder gingen kregen we de boodschap mee .laat de Heer niet los Dat heb ik nooit vergeten. Geen mens is gelijk.
  Mvrgr. Marijke.

  8 maart 2019
 4. Marijke

  Ik verwonder me meer en meer dat het Woord mij zoveel kracht geeft en handvatten. Vanaf het begin tot aan het einde en omgekeerd.Volg 40 dagen 40 vragen Nederlands Bijbelgenootschap IK HIJ. Zo ben ik onder de indruk hiervan.Zo heb ik ook 40 dagen kalender PKN maar alleen dit keer boeien mij op weg naar Pasen met 40 dagen /40 vragen meer.Wie ben ik naast Jezus een geboeide persoon.Geboeid dat we in en door Jezus zelf God mogen ontmoeten ervaren.Het licht dat ontmaskert wat verkeerd is. Uitzicht krijgen wat werkelijk telt.

  15 maart 2019

Reacties zijn gesloten.