Brief #1 Daniëlle | Ik voel me verdwaald in mijn geloof

Brief #1 Daniëlle | Ik voel me verdwaald in mijn geloof

28 maart 2020 0

Daniëlle voelt het alsof ze niet zonder God en haar geloof kan, maar ze heeft veel vragen. Daarom schrijft ze de komende tijd brieven aan Rebecca. Op zoek naar antwoord op haar vragen over geloof in het dagelijks leven. Dit is haar eerste brief. 

Beste Rebecca,

Mijn oma is nogal van de christelijke doorstuur appjes. Ook afgelopen week mocht ik er één ontvangen vanwege de coronacrisis. Als ik aan mijn oma denk vanuit mijn rol als zoeker, moet ik meteen denken aan het schilderij van de brede en de smalle weg. Het hing boven het orgel bij opa en oma thuis. Het boek van John Bunyan heeft me altijd gefascineerd. Nu voelt het alsof ik ook op pad ben en allerlei mensen tegen kom. Ik voel me vooral niet begrepen. Mensen die niet geloven snappen niet wat ik wil bereiken. Mensen die wel geloven lijken niet te snappen waar ik tegen aan loop. Ik voel nog steeds ontzettend verdwaald.

Zo makkelijk is het niet

Mijn worsteling zit in het feit dat alle vanzelfsprekendheden van vroeger nu zo nietszeggend lijken. Mensen benoemen dat ik me moet laten dopen. Ik ben gedoopt. Daar red je het niet mee. Of dat ik een nieuw hart moet krijgen. Waar haal je die? Bol.com? Dat klinkt misschien oneerbiedig, maar het lijkt alsof mensen dit zo gemakkelijk zeggen. Zo makkelijk is het helemaal niet. Soms komt het advies dat ik de afgelopen maanden heb gekregen over alsof ik mijn vragen niet màg stellen.

Liever Netflix dan Bijbelstudie

Mensen die me willen aanmoedigen zeiden bij de laatste blog dat ik vooral op mijn gevoel moet afgaan. Of dat ik bij goede keuzes de rust van God zal ervaren. Werkt het dan zo? Het voelt veel fijner om op zondag in bed te blijven liggen dan om naar de kerk te gaan. Of het voelt fijner om te Netflixen dan om een Bijbelstudie te doen. Ik klink nu heel brutaal, maar hoe betrouwbaar is je gevoel als mens? Met mijn zoektocht voor deze blog wilde ik open staan voor alle mogelijkheden die God op mijn pad brengt. Ik zie alleen door de bomen het bos niet meer. En iedereen vindt natuurlijk iets. En dat mag ook, maar mijn vraag blijft staan: hoe zet je een koers uit? Dus even eerlijk: hoe doe jij dat?

Wil je voor mij bidden?

Ik vraag niet hoe je vindt dat ik dat moet doen, maar ik ben oprecht benieuwd naar hoe anderen dit doen. In tijden waarin iedereen ongegeneerd zijn of haar mening roeptoetert, wil ik het eens op een rijtje zetten en dan in gebed aan God vragen. Of misschien wil jij wel voor me bidden.

Ik ga zoeken. Thuis, want écht op pad gaan, kan nu ook niet meer. Eens zien wat er in huis te vinden is 😉

Liefs,
Daniëlle.

Lees hier het antwoord van Rebecca op deze brief.

close

Tips en inspiratie in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week inspiratie voor geloof en zingeving in je dagelijks leven.

Daniëlle Stevens
Danielle Stevens