Waarom ik met een collectebus van KWF loop deze week…

Waarom ik met een collectebus van KWF loop deze week…

1 september 2020 2

Je verwacht nu misschien een pleidooi waarom je deze week geld moeten geven aan het KWF, maar dat ga ik niet doen. Ik ga het hebben over de bijvangst!

Wat suf, een collectebus!

Ja, dat vind ik ook. Ik vind het echt niet meer van deze tijd. Zelf heb ik ook geen contant geld meer in huis voor de collectant. Ik maak geld over aan goede doelen die ik belangrijk vindt. Dus heel eerlijk, ik heb er niks mee en heb er ook nooit iets mee gehad.

Collectant worden als “erfenis”.

De vorige bewoonster van ons huis liep altijd al met de collectebus en zo kwam de vraag bij mij terecht of ik dat ook wilde doen. Mijn eerste gedachte was een grote ‘NEE’. Maar omdat ik aan het oefenen ben in gastvrijheid nodigde ik de vraagster toch even binnen uit en zo leerden we elkaar wat beter kennen. Ze vertelde van alles over zichzelf, de kerk en over de mensen in het dorp.

Collectebus geeft ook kansen!

Om de mensen bij mij in de straat beter te leren kennen, heb ik daarom toch ‘JA’ gezegd. Op deze manier leer ik het halve dorp kennen. En wie weet wat dat gaat brengen. Ik ga in ieder geval proberen iedereen te bemoedigen en wie weet wat daar uit voort komt!

Ik vind het belangrijk als christen mijn naasten, mijn buren, mensen in de straat te leren kennen. In een dorp zonder voorzieningen en een dorpsfeest (dat vanwege corona niet doorging) is het best lastig anderen te leren kennen. Dus ik zie dit als een kans die voorbij komt. Ik ben benieuwd wat het mij gaat brengen. Of ik een glimp van God of Zijn Koninkrijk mag laten zien.

En jij?

Hoe kijk jij aan tegen collecteren, vind je het nog van deze tijd? Zou je het zelf doen? En hoe kijk jij aan tegen de collectant? Is dat ook een “kans” moment?

 

close

Tips en inspiratie in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week inspiratie voor geloof en zingeving in je dagelijks leven.

Janneke Plantinga
Janneke Plantinga
2 reacties op “Waarom ik met een collectebus van KWF loop deze week…
  1. Mar

    ik was eens bij iemand die zei, ” ik geef nooit aan goede doelen.” ” Ik zeg nee aan de deur.” Ik vond dit op één of andere manier kwetsend.Ook overkwam me dit eens bij een bijeenkomst van Christenen. Dat vind ik moeilijk om te horen. Zelf kies ik ook mijn goede doelen ook zelf liever uit maar het is maar een kleine moeite om een euro of liever wat meer, in de bus te stoppen als je die kan missen. Ik vind het dus nog wel van deze tijd en het is bewonderenswaardig dat er altijd mensen zijn die zich hiervoor inzetten. Ik zal dus zorgen contant geld in huis te hebben..maar ik vraag me af of ze hier gaan collecteren ivm corona. Ik las dat er in Goes een pop up store is waar je b.v. je haar kan laten knippen voor het goede doel en dingen kopen voor KWF ( o.a. bolussen). Tof idee!

    2 september 2020
  2. J.Snijder

    ik geef niet meer aan z.g.n goede doelen als het echt terecht kwam waar het er voor gecollecteerd wordt maar helaas niets is minder waar gaat gewoon op in de grote salarissen pot van de managers en kijk ook een hoe veel subsidie deze z.g.n goeie doelen krijgen

    2 september 2020

Reacties zijn gesloten.