Waarom ik mijn dochter liet dopen (+ video)

Waarom ik mijn dochter liet dopen (+ video)

14 juni 2019 1

Wat was ik trots toen ik mijn dochter boven het doopvont mocht houden en de dominee het water over Hannah’s hoofdje liet stromen. Een bewuste keuze. Omdat ik geloof dat ook mijn dochter bij God hoort. Nee, niet andersom. Mijn dochter hoort niet pas bij God als ze gedoopt is. De keuze om te dopen maak ik natuurlijk zelf, maar ik heb ook het geloof dat die keuze al gemaakt is. Hannah is een kind van God, dús dopen we haar. 

In dit filmpje vertel ik waarom ik ervoor koos om Hannah te laten dopen.

Kinderen zelf de keuze laten

Ik hoor ouders vaak zeggen dat ze hun kinderen niet laten dopen, omdat ze hun kinderen zelf die keuze willen laten maken. Natuurlijk, kinderen bepalen later wat ze met die keuze van God, die hun ouders voelden, gaan doen. Als ouders heb je in ieder geval je verantwoordelijkheid genomen en je kind vanuit die keuze iets meegegeven. Omdat je daar in gelooft.

God kiest voor mijn dochter

En daarom koos ik ervoor Hannah te laten dopen. Omdat er al voor haar gekozen ís. Niet mijn keuze bepaalde voor mij of ze gedoopt kon worden, maar de keuze van God. God kiest voor mijn kind. En de vraag is bij de doop: wil jij iets met Gods keuze gaan doen?

Wat heb jij gedaan of wat zou jij doen? Je kind laten dopen of opdragen, of helemaal niets? En ben je zelf gedoopt en wat vind je daarvan?

 

 

 

Tips en inspiratie in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week inspiratie voor geloof en zingeving in je dagelijks leven.

Otto Grevink
Otto Grevink
Een reactie op “Waarom ik mijn dochter liet dopen (+ video)
 1. Bets

  Prima lang geleden 1963/1965 zijn mijn dochter-zoon ook zo gedoopt.
  Zij zijn de zonen en dochteren van ’s levens hunkering naar zichzelf.
  Zij komen door je, maarzijn niet van je,
  En hoewel zij bij je zijn, behoren ze je niet toe.

  14 juni 2019

Reacties zijn gesloten.