Waarom we bidden vanwege coronabesmettingen

Waarom we bidden vanwege coronabesmettingen

13 maart 2020 1

Eerder maakte publiceerde ik een gebed vanwege het corona-virus. Naast de meebiddende reacties waren er ook mensen die ons wezen op bijvoorbeeld kinderen die sterven van de honger. “Waarom bidden jullie daar niet voor?” Goede vraag. Hier is mijn antwoord.

Ik heb er niet voor gekozen om ergens niet voor te bidden. Ik zou niet weten wat daarvoor een goede reden zou zijn. Toch lijkt dat wel zo te voelen voor de mensen die zo reageerden. ‘Hier bid je wel voor, en daarvoor niet’. Nee, ik heb hiervoor gebeden en daarmee niet voor anderen niet gebeden. Een gebed is nooit compleet. Daarvoor is er ook teveel om voor te bidden. Elk gebed is een keuze. Maar niet een keuze tegen.

Persoonlijk

Die keuze is niet objectief. Natuurlijk niet. Er is geen ranking in wat belangrijker is om voor te bidden. Met net zoveel recht kun je voor andere gebeurtenissen bidden. Maar dit was mijn keuze. En de reden daarvoor is simpel: ik zag dat veel mensen geraakt werden door het feit dat het corona. En ik was zelf ook geraakt. Het was dus een persoonlijk keuze en een persoonlijk gebed.

Elk gebed evenveel waard

Er zijn nog veel meer gebeurtenissen en mensen waar je voor zou kunnen bidden. Doe dat maar, wees van harte welkom om dat dan te doen. Elk gebed is evenveel waard.

Laat het niet van mij of ons afhangen of er gebeden wordt voor wat jou raakt. Steek een kaarsje aan. Zo schijnt er ook licht bij het donker dat je raakt.

Waar zou jij voor willen bidden?

Tips en inspiratie in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week inspiratie voor geloof en zingeving in je dagelijks leven.

Otto Grevink
Otto Grevink
Een reactie op “Waarom we bidden vanwege coronabesmettingen
 1. ELizabeth Wolters-Kassies

  God, op wie wij wachten,
  geef ons moed en krachten,
  nu en voor altijd.
  Amen.

  13 maart 2020

Reacties zijn gesloten.