Waarom zou je stil zijn voor God?

Waarom zou je stil zijn voor God?

27 januari 2022 3

Be still and know I am God. Dit heb ik altijd een mooie Bijbeltekst gevonden. Maar een paar jaar geleden werd deze tekst werkelijkheid. Deze blog gaat over hoe ik God kon ontmoeten in de stilte. 

Een paar jaar geleden maakten wij een switch met gezinsvakanties. Weg van de warme, toeristische oorden, op naar meer natuurlijke, minder toeristische plekken. Wij gingen dus naar Noorwegen. Vanuit ons drukke leven naar een stille plek midden in de natuur. Naar plekken die bepaald werden door de natuur in plaats van door mensen. De mensen schikken zich naar Gods schepping. De grootsheid God wordt zichtbaar in Zijn schepping. De afwezigheid van wifi maakt dat er tijd vrijkomt. Wat is het gemakkelijk om op zo’n plek rust te ervaren en dichtbij God te zijn. Luisteren naar Zijn stem. God lijkt daar zoveel meer aanwezig dan thuis. De Bijbeltekst van Psalm 46: “Wees stil en weet dat Ik God ben”. Dat ervaarde ik in Noorwegen volledig. Dit gevoel wilde ik vasthouden, ook als we weer thuis waren.

Terug in de hectiek

Maar eenmaal thuis begon de normale gezinshectiek weer en er was een goede wifi. Het lukte mij niet om dat fijne, kostbare gevoel van de vakantie terug te vinden. Tot ik opwekkingslied 717 hoorde: “Stil, mijn ziel wees stil“. Dus na een drukke werkdag of een drukke werkweek maak ik nu regelmatig tijd om te luisteren naar christelijke muziek. De stress en drukte van alledag van mij af te laten glijden. En steeds vaker ervaar ik het: “Wees stil en weet dat Ik God ben.”

Ook vind ik het mooi psalm 46 te lezen, zo bemoedigend. God helpt altijd. Dit vergeet ik zo gemakkelijk. Ik los liever zelf alles op, op mijn manier, op mijn tijd. Echter vertrouwen op God, stil worden en Hem volgen levert zoveel meer op! Toch blijft dit lastig. Zeker in deze tijd waarin we zo gemakkelijk geleefd worden. Er is altijd iets te doen, te zien of te lezen.

Hoe vaak leg jij je mobiel aan de kant en neem je tijd voor stilte? Stilte voor jezelf of stilte met God?

Tips en inspiratie in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week inspiratie voor geloof en zingeving in je dagelijks leven.

Janneke Plantinga
Janneke Plantinga
3 reacties op “Waarom zou je stil zijn voor God?
 1. Cees

  Persoonlijk ontmoet ik God alleen in stilte. Zonder al die woorden die het zicht op God alleen maar vertroebelen. Gewoon puur. Stil zijn en wachten op een glimp van verwondering en beseffen dat God niet in woorden is te vatten.

  31 juli 2019
 2. Karen

  Wat mooi omschreven en herkenbaar!

  31 juli 2019
 3. Mar

  Ik vind rust in de Kerk..lekker zitten en luisteren en zingen

  31 juli 2019

Reacties zijn gesloten.