Wachten… hoeveel geduld heb jij?

Wachten… hoeveel geduld heb jij?

2 maart 2019 1

Haar buikje wordt hoe langer hoe dikker. Ze is nóg wispelturiger dan ze al was. Slaapt uren achter elkaar. Vraagt heel veel aandacht en eet als nooit te voren. We kunnen met zijn allen niet wachten tot het zover is: onze poes verwacht deze maand kittens.

Ongegeneerd lieten zij en haar ‘loverboy voor één dag’ mij getuige zijn van het ‘moment suprème’, waardoor ik met enige zekerheid de uitgerekende datum kan vaststellen. Daardoor weten we nu in ieder geval hoe lang we ongeveer moeten wachten. Maar het maakt niet geduldiger.

Wachten

Zeker niet voor onze beide dochters. En die waren de afgelopen maanden al zo op de proef gesteld, want ze vierden allebei hun verjaardag. Aftelkalenders, verlanglijstjes, checklisten, alles was weer ingezet om die lange weg naar die grote dag maar zo soepel mogelijk te laten verlopen. Met als hoogtepunt, vanavond het eerste slaapfeestje (nog maar een paar uur, mam!).

Lastig

Of het nu om positieve of negatieve onderwerpen gaat, wachten is lastig. De één heeft misschien meer geduld dan de ander, maar wij concluderen hier thuis regelmatig dat geduld zeker niet onze sterkste kant is.  Soms maakt het erg onrustig.

Nog meer

We wachten niet alleen op de kittens. We wachten bijvoorbeeld ook op duidelijkheid over ons huis in aardbevingsgebied. Ik wacht op een aantal onderzoeken in het ziekenhuis. En sinds vorige week wachten we op de daadwerkelijke verhuizing van onze zoon. De plek is er, wij zijn er aan toe, maar er moeten eerst nog heel wat papieren geschreven en getekend worden. Geduld…

40 dagen

Vanaf woensdag wachten we ook veertig dagen op het grote feest van het Licht. Misschien ga je wel veertig dagen vasten. Of kies je er voor 40 dagen geen alcohol te drinken of de sociale media veertig dagen links te laten liggen. In dit geval wachten op een feest en dat wachten nog intenser beleven door er veertig dagen iets mee te doen of juist iets voor te laten. Bewust worden van het duister voordat het weer Licht mag worden.

Niet

Hoewel ik elk jaar uitzie naar Pasen, heb ik nog nooit iets gedaan met de veertigdagentijd Nog nooit gevast. Nog nooit de wijn veertig dagen laten staan. En veertig dagen zonder sociale media? Persoonlijk zou dat nog kunnen, maar ik kan toch die instanties waar ik wat voor bij hou niet in de steek laten? Eigenlijk kan ik gewoon concluderen: Ik kàn niet wachten.

Gelukkig duurt een zwangerschap bij een kat maar negen weken. Dat is nog enigszins te overzien. Daarvan zijn er nu al zeven voorbij. Moet ik alvast een ‘werpkist’ klaar zetten? Spannend hè?! Ik kan niét wachten!

Tips en inspiratie in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week inspiratie voor geloof en zingeving in je dagelijks leven.

Marleen Samplonius-Ottens
Marleen Samplonius-Ottens
Een reactie op “Wachten… hoeveel geduld heb jij?
  1. Janny

    Wat spannend allemaal Marleen. Zoon Henk gaat verhuizen, wat fijn voor allen. Zijn eigen plek in zijn vernieuwde en uiteindelijk zijn eigen plek. Waar gaat hij wonen?
    Nog 2 weken voordat de kittens komen? Hele mooie ervaring kan ikje zeggen. Ik zou toch al een doos met eigen lakentje/dekentje klaarzetten daar waar ze graag ligt. Anders zoekt ze eigen plek en ja…..waar is dan de vraag. Een feest is altijd een prachtig vooruitzicht, dus het wachten waard denk ik.En jullie huis….mam man man wat een onmenselijke situatie is het allemaal. Na Groningen gaat er nu gas gehaald worden uit Drentse bodem…Ik hou mijn hart vast. Succes en sterkte met wachten

    2 maart 2019

Reacties zijn gesloten.