Wanneer jij zwak bent, ben ik sterk

Wanneer jij zwak bent, ben ik sterk

1 maart 2016 0

Altijd bereikbaar

‘’Gods mobiel staat nooit uit’’ is een bekende uitspraak van één van de Visje-posters. Oftewel: God is altijd bereikbaar.

87613vis47

Ik moest aan die uitspraak denken bij het horen van de nieuwe hit van Charlie Puth ‘One call away’ (nu twee weken in de top40). In het nummer zingt Charlie hoe hij maar één telefoontje verwijderd is om de ander te helpen. Het is de oproep naar de ander: zoek mij en vraag hulp.

 

https://www.youtube.com/watch?v=uEXrsQ5W6Z4

 

Ga met mij mee en wees niet bang

Ik wil je in de vrijheid zetten

En waar je ook heen gaat

Weet dat je niet alleen bent

 

En wanneer jij zwak bent, ben ik sterk

Ik blijf doorgaan

Wees niet bezorgd, het duurt niet lang

En wanneer het voelt alsof alle hoop weg is

Ren dan gewoon in Mijn armen

Bel me

Bel me en ik zal je helpen, zingt Charlie Puth.  Woorden van een zelfde betekenis vinden we ook in de Bijbel.  God belooft dat we nooit alleen zullen zijn. Hij is om ons heen en dichtbij. Je mag – op de momenten dat je zwak bent of het niet meer ziet zitten – altijd op Hem vertrouwen. Alle angst mag je daarbij loslaten en je door Hem laten meenemen. Op weg om steeds meer in vrijheid te leven.

Wanneer jij zwak bent, ben ik sterk

Een sterke boodschap. Een prachtige uitnodiging van God die vraagt om één actie van onze kant: erken dat je hulp nodig hebt. Laat je door Hem sterk maken op de moment dat je zwak bent. Of, zoals Paulus zei:

de Heer zei: ‘je hebt niet meer dan mijn genade nodig, want kracht wordt zichtbaar in zwakheid.’ Dus laat ik mij veel liever voorstaan op mijn zwakheid, zodat de kracht van Christus in mij zichtbaar wordt.’ (2 Korinthe 12:9-10)

In Gods kracht kun je de wereld aan. Zoek Zijn kracht, Hij is ‘One call away’

foto: Joe Haupt

Tips en inspiratie in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week inspiratie voor geloof en zingeving in je dagelijks leven.

Gastblogger
MijnKerk.nl