8x wat te doen in de avond tijdens lockdown

8x wat te doen in de avond tijdens lockdown

23 december 2021 1

Komen de muren op je af nu je ‘s avonds door corona niets meer te doen hebt? En ben je dat beeldscherm meer dan zat? Gelukkig zijn er ook thuis nog genoeg activiteiten waarmee je tot rust komt. We delen de meest ontspannen activiteiten met je. 

1. Maak een ommetje

Even de deur uit om een frisse neus te halen, het kan nog: als je maar op tijd binnen bent. Elke dag een wandeling maken is goed voor je mentale en fysieke gezondheid. Heb je het wandelen allang ontdekt maar ontbreekt het je aan motivatie of ben je erop uitgekeken? Maak dan gebruik van de app Ommetje, waarmee je een wandelcompetitie met vrienden en familie start. Of gebruik de app Wandelzapp, met meer dan duizend wandelingen verspreid over heel Nederland. 

2. Schrijf in je dagboek 

In alle coronahectiek is het soms moeilijk om ruimte te vinden voor bezinning. Het schrijven in een dagboek kan je soms helpen. Even een moment voor jezelf om je gedachten te ordenen. Schrijf bijvoorbeeld elke dag op waar je dankbaar voor bent. Een mooi ritueel om je dag mee af te sluiten. 

3. Doe yoga-oefeningen

Eindig je de dag met een onrustig lichaam en een vol hoofd? Probeer dan eens yoga. Je leert je lichaam op een andere manier kennen. Door de ademhalingsoefeningen voel je je verbonden met mezelf én misschien zelfs wel met God. Bij YogaTV kun je al online yoga volgen voor 3 euro per maand. Of doe mee met de online lessen van Laurien van Riverbloom

4. Probeer te praten met God

Juist nu er door corona ‘s avonds meer stilte en minder ruis is, kun je proberen te praten met God. Dat kost tijd en moeite. Zoek je naar woorden om te bidden? Er is een speciaal e-book met avondgebeden beschikbaar op MijnKerk. Wil je liever bidden zonder woorden? Dan kun je bidden in de stilte van je hart

5. Maak een kunstwerk

Zelfs als je nog nooit een kwast hebt vastgehouden, kun je een prachtig kunstwerk maken. Hoe? Met schilderen op nummer! Koop een pakket met alle benodigdheden: een voorgedrukt canvas met een afbeelding. Op het canvas staan vakjes met nummers en op de verf ook. Zo weet je precies welke kleur waar hoort. Pas op: het klinkt suf, maar is ontzettend verslavend!

6. Luister een podcast

Als je zelf nergens naartoe kunt, is het soms wel fijn om je gedachten even ergens anders heen te brengen. Een gratis podcast biedt dan uitkomst. Daarom maken we hier op MijnKerk podcasts.  Luister ook eens onze Psalmenpodcast of download het bijbehorende gratis e-book.

7. Ga thuis uit eten 

Kaarsjes aan, muziekje aan en het diner kan beginnen. Ook thuis kun je doen alsof je in een restaurant zit. Op thuisuiteten.nl staan geweldige take-aways en bezorging door obers en serveersters van toprestaurants. Hiermee zet je in een handomdraai een sterrenmaaltijd op tafel. Wil je liever je lokale horeca supporten? Check dan de website restaurants in je eigen woonplaats en laat je verrassen. 

8. Doe een gezelschapsspel

Elke avond weer voor de tv, daar wordt niemand blij van. Er zijn genoeg gezelschapsspelletjes om te spelen in tweetallen. Bijvoorbeeld met je partner of een vriend(in). Probeer bijvoorbeeld eens het populaire dobbel-en puzzelspel Keer op Keer, ook leuk om met het hele gezin te spelen. Bij dit spel kruis je vakjes op je speelveld aan en ga je voor de meeste punten. En dat keer op keer op keer…

Wat doe jij ‘s avonds om te ontspannen en tot rust te komen?

close

Tips en inspiratie in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week inspiratie voor geloof en zingeving in je dagelijks leven.

Redactie MijnKerk
Redactie MijnKerk
Een reactie op “8x wat te doen in de avond tijdens lockdown
  1. Tevo

    Superhandige tips! Bedankt
    https://studereninrotterdam.blogspot.com/

    7 januari 2022

Reacties zijn gesloten.