Wat eten we vandaag?

Wat eten we vandaag?

24 juni 2020 0

Binnen ons gezin is dit de meest gestelde vraag. De kinderen zijn nog maar net hun bed uit of daar is de vraag al; wat eten we vandaag?

De vraag der vragen….
Zelf word ik helemaal gek van deze vraag iedere dag. Er zijn toch echt wel veel belangrijkere zaken om je druk over te maken. Is er eten vandaag? Is iedereen thuis rond etenstijd? Zijn er voldoende ingrediënten in huis om een maaltijd klaar te maken? Heeft iedereen een goede dag gehad?

Wat lezen we hierover in de Bijbel?

In Mattheus 6: 25. Ik geef u deze raad; maak u geen zorgen over eten, drinken en kleren. Uw leven is belangrijker dan het voedsel. Pak vooral je Bijbel(app) er even bij en lees verder na dit vers. Bij vers 31-32 lezen we: Maak u dus geen zorgen over wat u zult eten of aantrekken. Met dat soort dingen vullen de ongelovigen hun leven. Uw hemelse Vader weet heel goed wat u allemaal nodig hebt. Geef het Koninkrijk van God en het doen van zijn wil de hoogste plaats in uw leven. Al het andere zal u dan geschonken worden.

Kleingelovig

Blijkbaar ligt de focus in ons gezin nog teveel op aardse zaken en zijn we te weinig bezig met Het Koninkrijk. Dat is een mooie uitdaging voor de komende periode. Hoe kunnen we dit omkeren? Hoe kunnen we ervoor zorgen dat de focus niet meer ligt op “wat eten we vandaag”, maar wie gaan we eten geven vandaag, letterlijk en figuurlijk. Wie gaan wij voeden in plaats van ik wil gevoed worden?

Eerste stap: invoeren van een weekmenu

Nieuwe gewoontes aanleren en oude afleren kost tijd. Een eerste stap is om een weekmenu te maken dat voor iedereen zichtbaar is. Hierdoor hoeft de vraag der vragen niet meer gesteld te worden. Dat geeft ruimte om onszelf af te vragen wie wij vandaag gaan voeden.

Herken jij de vraag der vragen? En hoe gaan jullie daarmee om binnen jullie gezin?

close

Tips en inspiratie in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week inspiratie voor geloof en zingeving in je dagelijks leven.

Janneke Plantinga
Janneke Plantinga