Wat is dan liefde?

Wat is dan liefde?

2 mei 2020 1

Annette en Wilco van LEV geven je antwoord op de vraag: ‘Wat is voor ons liefde?’

Annette

“Liefde, ik ben al eventjes getrouwd met Theo maar ik beloofd destijds: ‘met jou wil ik mijn leven delen in ziekte en gezondheid, tot de dood ons scheidt.’ Je denkt dat het altijd zo blijft, de liefde. In dezelfde vorm, in dezelfde hoeveelheid. Er zijn vast mensen die dat zo ervaren, maar voor mij geldt dat niet altijd. Er zijn momenten dat we even wat meer afstand van elkaar nemen. Dan hebben we tijd voor onszelf nodig, er zijn ook momenten dat we juist elkaars nabijheid zoeken. Zoals nu bijvoorbeeld. We zitten tenslotte tot eind mei nog thuis en moeten nu samen het leven voltijds delen. Het gaat best goed eigenlijk. We doen weer eens dingen samen, we hebben tijd voor elkaar.”

Wilco

“Jeffrey en ik ontmoetten elkaar net nadat ik mijn hooggespannen verwachtingen van de liefde had laten varen. Dat is nog maar 3,5 jaar geleden. En sinds die tijd ‘ging het hard’. We woonden na drie maanden samen, kochten snel daarop een huis en landden in no-time in elkaars leven. Een liefdevolle achtbaan om er telkens achter te komen dat liefde niet een statisch gegeven is, maar zich ontwikkelt aan de omstandigheden. Als laatste kwam daar de coronacrisis bij; thuiswerken, nauwelijks sociale activiteiten en beiden een kapsel om op te schieten. Jeffrey is mij in deze periode geruststellend nabij en soms zit hij op mijn lip. Wat mij betreft maken we het goed, ik zal het hem ook eens vragen.”

Wat is liefde voor jou?

We zijn benieuwd hoe het bij jou gaat. Gaat het juist beter nu je zoveel thuis bent? Of heeft de liefde aandacht nodig? Misschien helpt het bijgevoegde beeld uit ons magazine ‘METLEV’ je om samen uit te vinden wat de liefde voor jou is. Probeer bovenstaande vragen eens te beantwoorden en praat er samen over: ‘Wat is dan liefde voor ons?’

Leer METLEV kennen

LEV is er voor (aanstaande) ouders die zich op een leuke, interactieve en laagdrempelige manier willen voorbereiden op het (hernieuwde) ouderschap. Om als partners samen in gesprek te komen over de verandering van partner naar ouder en alles wat daarbij komt kijken. We hebben een bookazine gemaakt om in te bladeren, om een gesprek mee te beginnen over de onderwerpen die jullie aanspreken.

Wil je meer weten over METLEV of wil je het bookazine bestellen? Ga naar de website.

close

Tips en inspiratie in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week inspiratie voor geloof en zingeving in je dagelijks leven.

Annette met LEV
Annette met LEV
Een reactie op “Wat is dan liefde?
  1. Christ Mol

    Liefde is eindeloos, het is ook een chemie dat begint met verliefd zijn,Liefde is warmte en zonder enige veroordeling of voordeel,liefde geeft een uiting van blijdschap, liefde is je helemaal geven voor die andere! Eeuwige Liefde is de Liefde van GOD en CHRISTUS geleid door de Heilige GEEST de wegwijzer naar de echte Liefde toe, deze Liefde voor GOD en CHRISTUS en andersom is eeuwig, en voor altijd!!!

    2 mei 2020

Reacties zijn gesloten.