Wat is geluk? [+ video]

Wat is geluk? [+ video]

20 maart 2019 0

Geluk vind je op momenten waarop je alles om je heen even vergeet, zegt Rebecca.

“Geluk is voor mij een moment waarop ik alles om me heen even vergeet. De dagelijkse beslommeringen. Dat je even helemaal in dat moment opgaat. Dankbaar zijn om waar het leven je allemaal mee verrast. Je zegeningen tellen. Dat maakt mij gelukkig. Ook al zijn het hele kleine dingen.

En ik realiseer me, voor mij zijn het juist die kleine momenten en niet de grote prestaties. Ik loop door het bos en alles tintelt van het leven. Er hoeft even niets. Ik ruik de geuren van bladeren en mos, een lichtstraal door het bladerdek. Ik zie de pracht van Gods schepping. Of als ik mijn kinderen aan het voorlezen ben en er kruipt er één tegen me aan. Zo groot als hij al is. Een diepgaand gesprek met een dierbare vriendin, waarbij we ons nergens voor schamen.Of keihard schateren om een rare grap. Een onverwachts uitzicht dat me de adem beneemt.”

Wanneer ben jij gelukkig?

Tips en inspiratie in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week inspiratie voor geloof en zingeving in je dagelijks leven.

Rebecca Schoon
Rebecca Schoon