Wat is jouw oase van rust?

Wat is jouw oase van rust?

2 juni 2020 0

Met z’n allen waren we gedurende een aantal weken de hele dag thuis. Hoe vind je dan tijd voor jezelf of rust?

Central Park

In februari waren wij in New York en natuurlijk hebben we ook gewandeld in Central Park. Wat bijzonder, zo’n groot park midden in de drukke stad. De stad met miljoenen inwoners, ook wel genoemd “the city that never sleeps”. En in Central Park is er stilte. Je hoort geen sirenes, geen bouwvakkers, geen auto’s, maar wel vogeltjes fluiten en er is echt stilte. Oftewel rust. Een oase van rust midden in de drukke stad.

Waar is mijn Central Park?

Ik denk dat we allemaal een Central Park nodig hebben, een plek om tot rust te komen, om weer op te laden. Zeker nu we veel met z’n allen thuis zijn. Ik merk aan onze pubers thuis dat zij zich graag terugtrekken op hun kamer om deze rust te ervaren. Mijn man vindt het heerlijk om te relaxen op de bank en even niets te doen. En ik vind het heerlijk om een stukje te wandelen. Zonder muziek, zonder andere afleiding, even helemaal niks.

Waar is jouw Central Park?

Bij ons thuis doen we het dus allemaal anders als het gaat om rust zoeken. Maar het belang van even terugtrekken en rust pakken zit bij ons in het systeem. Het is ook wat Jezus deed, zo lezen we onder andere in Lucas 4:42a “Toen het ochtend werd, ging Jezus naar een stille plek buiten de stad”.

Hoe doe jij dit? Waar of wat is jouw Central Park?

close

Tips en inspiratie in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week inspiratie voor geloof en zingeving in je dagelijks leven.

Janneke Plantinga
Janneke Plantinga