Wat is wijsheid (en waar gaat het om)? [video]

Wat is wijsheid (en waar gaat het om)? [video]

31 januari 2021 0

Je kunt op veel plekken veel kennis opdoen. Maar hoe leer je vertrouwen, hoop en liefde? En hoe krijg je meer wijsheid in je leven (en wat heeft dat met God en geloof te maken)? Wat is kennis of wijsheid eigenlijk? Niels spreekt erover in deze vlog.

Wijsheid vs. kennis

Een school en een kerk: die twee hebben met elkaar te maken. Bij beiden leer je iets, doe je ervaring op in het leven en doe je kennis op. Augustinus, de beroemde kerkvader, zei: “De wijsheid, dat is het met je verstand doorgronden van de dingen die eeuwig zijn.” En: “Kennis is met je verstand doorgronden de dingen die tijdelijk zijn.”

Waar gaat het om?

Bij het geloof en het leven met God en Jezus gaat het over wijsheid, wijsheid die je opdoet in het leven. Het gaat erom het eeuwige van het bestaan te doorgronden. Dan gaat het over liefde, naastenliefde, vertrouwen en geloof. Het gaat over hoe je leert hopen. Het gaat erom hoe je als mens de door jou door God gegeven talenten op een zo goed mogelijke manier kunt gebruiken. Dus het gaat om de dingen die eeuwigheidswaarde hebben.

Hoe doe jij wijsheid op? Laat het ons weten.

Tips en inspiratie in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week inspiratie voor geloof en zingeving in je dagelijks leven.

Niels Gillebaard
Niels Gillebaard