Goed nieuws Challenge – doe mee!

Ik daag je uit! Deel vijf dagen goed nieuws in jouw persoonlijke tijdlijn op facebook en op MijnKerk.nl. Afgelopen maandag was het Blue Monday. Dé dag in de het jaar dat je niet alleen staat met jouw sombere gevoelens. Wereldwijd schijnt iedereen er last van te hebben. Nu schat ik in dat een sombere bui wel even aan kan houden. Zo werkt het in ieder geval bij mijzelf. Deze keer zou ik het heel fijn vinden als de bui beperkt wordt.

Medicijn

Eén medicijn waarvan ik denk dat het helpt is een stortvloed aan goed nieuws, jouw goede nieuws. Elke keer als ik een berichtje lees van iemand die iets positiefs heeft meegemaakt, maakt mijn hart een sprongetje en word ik blij. Bijvoorbeeld het nieuws van de fotograaf van deze spreeuwen Daniel Biber.  Hij had niet in de gaten wat hij precies in beeld aan het brengen was, maar toen hij thuis rustig naar zijn foto’s keek ontdekte hij hoe bijzonder het was wat hij had gezien.
Trouwens het heeft ook iets bijbels om goed nieuws te delen. Alle boeken die over Jezus gaan worden evangelie genoemd. Evangelie betekent: goed nieuws! Als het goed is word je blij van die verhalen.

Wat is de bedoeling?

Vijf dagen lang deel je een goed nieuws berichtje van jezelf. Ik denk dan aan gebeurtenissen die me verwonderen, ontroeren, raken. Vanmorgen ging ik heel vroeg wandelen en hoorde de vogels kwetteren. Een mooie ervaring was dat, dus dat is dan mijn goede nieuws van vandaag. Dus denk elke dag even na en deel vijf dagen achter elkaar jouw goede nieuws van de dag. Tag in jouw bericht iemand anders en vraag of hij of zij ook vijf dagen haar of zijn goede nieuws wil delen. Vrolijk je bericht op met een plaatje of foto, als het lukt. Markeer je bericht met: #goednieuws.

Wie nomineer jij?

Hierbij nomineer ik mijn collega’s Otto en Marrit en daag ze uit om de komende vijf dagen hun goede nieuws te delen. Natuurlijk doe ik ook mee. Houd de tijdlijn van MijnKerk.nl maar in de gaten.