Valentijnsdag – liefdesliedjes

Het is vandaag Valentijnsdag, dag van de liefde. Heel veel muziek gaat over de liefde. Zou je een top tien van liefdesliedjes kunnen maken, of een top drie?  En wat komt er dan op nummer één te staan? Wat is jouw favoriete liefdesliedje? De keuze is reuze.

Top drie liefdesliedjes:

 1. All of me – John Legend
 2. Make you feel my love – Adèle
 3. Perfect – Ed Sheeran & Beyoncé

Top drie liefdesliedjes Nederlandstalig:

 1. Alles is liefde – Bløf
 2. Ik heb je lief – Paul de Leeuw
 3. Zij gelooft in mij – André Hazes

Top drie liefdesliedjes in de categorie ‘gouwe ouwe’:

 1. Wonderful tonight – Eric Clapton
 2. I will always love you – Whitney Houston
 3. Bed of Roses – Bon Jovi

De keuze van vandaag:

Ik merk dat het best moeilijk is om een keuze te maken. Het ene moment springt het ene liedje eruit, op een ander moment kies ik toch weer ander. Als ik één liedje moet kiezen als mijn favoriete liefdesliedje, dan kies ik vandaag voor ‘’Toen ik jou zag” van Hero.

In 1997 komt de Nederlandse speelfilm ‘All Stars’ in de bioscopen. In deze film speelt Antonie Kamerling de rol van Hero. Hij wordt verliefd op Claire, gespeeld door Daphne Deckers. Over haar zingt hij het lied ‘Toen ik je zag’. Het liedje is geschreven door Guus Meeuwis, die het in 2004 zelf ook uitbracht.

Het liedje gaat over ‘liefde op het eerste gezicht’. In het liedje klinkt onzekerheid door. Wordt de liefde beantwoord? Ziet de ander in mij wat ik in haar/hem zie?  De stem van Antonie Kamerling past heel goed bij dat kwetsbare, onzekere gevoel van die eerste verliefdheid. Ik vind het mooi.

 

Wat is volgens jou het ultieme liefdesliedje?

 

Reageren

Reacties

Deel dit verhaal:
Ruth Jellema

Geschreven door:

Zoeken:

Populaire berichten

Kaarsjes:
 •  

  Vervolgden

  Vader, wees met iedereen die vervolgt wordt om wat hij/zij gelooft. Wees met iedereen die, zoals het Nederlands Bijbelgenootschap en partners, soms met gevaar voor eigen leven, voor deze vervolgden blijft 'zorgen', en, in het geval van Christenen, probeert Uw woord te blijven verspreiden, bv door bijbels te verspreiden. Maak aUb een eind aan vervolging van andersdenkenden en andersgelovigen
 •  

  onze buurtjes

  Wat is het fijn dat we nog mogen genieten van jullie allen knarse knarre en dan een beetje zorg dit is onze naaste liefde die wij geleerd hebben uit de Bijbel
 •  

  opa jan

  rust zacht lieve opa
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars