MijnKerk.nl
Op MijnKerk.nl zoeken we samen naar hoopvolle momenten van geluk en geloof in een chaotisch en druk leven.
Lees de blogs

Tijd voor herfsttips!

22 september. Het is herfst. De bladeren gaan binnenkort vallen en ik zie in de klimplant tegen onze schuur het eerste rood doorkomen. Ik word er wel blij van, van die herfst.

Vooral van die prachtige kleuren die straks komen. Heerlijk om dan buiten te zijn, maar ook omarm ik de excuses om binnen te blijven met een extra grote mok thee of warme chocomelk.

herfsttips

8 herfsttips om in de stemming te komen

Om goed in die herfstbui te komen heb ik 8 mooie herfsttips verzameld:

1 Natuurlijk een boswandeling. Lekker stevig doorstappen, frisse lucht opslurpen en vooral om je heen kijken. Gedachten laten gaan waar zij gaan. En o ja, laat vooral die telefoon voor wat ie is!

Zet de koptelefoon op en luister een uurtje naar je favoriete muziek. Hard zetten mag, want de rest van je huisgenoten heeft nergens last van.

3 Maak een herfstslinger. In de herfst verliezen veel bomen hun vruchten en worden we overspoeld met kastanjes, eikels, beukenootjes en andere natuurschatten. Verzamel de mooie noten, bladeren (eventueel gedroogd) en rijg deze met een naald aan een (nylon)draadje. Hang de zelfgemaakte herfstslinger aan de voordeur of voor het raam en het gezellige gevoel van de herfst komt je direct tegemoet.

4 Kom tot rust, gewoon even niets doen. Of actief de rust opzoeken met meditatie.
Wist je dat er
christelijke meditatie bestaat?

Bak een heerlijke taart. De geur van baksels als appeltaart of wortelcake passen perfect bij dit seizoen en smaken heerlijk. Maak ze extra lekker door gedroogde vruchten zoals dadels en vijgen toe te voegen. Ook noten zoals amandelen en hazelnoten passen er goed bij.

6 Een avondje op de bank. Heerlijk films kijken of wat afleveringen van je favoriete serie – met misschien wel lekkere hartige hapjes en een wijntje.

7 Languit op bed een boek lezen – met dikke sokken aan! – Heb je toevallig nog een tip voor een geweldig boek om met ons te delen?

8 Ga de stad in -op de fiets – en geniet van de sale én de nieuwe collectie. Mooi moment om de mooiste sjaals te zoeken of een stoer leren jack. En natuurlijk gezellig wat drinken in een cafeetje.

Jouw tips

Met bovenstaande ideetjes kom ik een heel eind. Maar jij zit anders in elkaar dan ik. Oftewel: wat zijn jouw tips om van de herfst te genieten?

Reageren

Reacties

Deel dit verhaal:
Marrit van Luxemburg

Geschreven door:

Zoeken:

Populaire berichten

Kaarsjes:
 •  

  dominee

  wilt u zijn bij haar, die zo onwijs goed zo onwijs veel respect voor haar hoe ze in de bermen en dalen blijft zoeken en kijken hoe zij zich heeft uitgesproken over wat haar is aan gedaan,.wilt u haar de rust geven de liefde het licht, wat ook zij als herder nodig heeft, dankbaar voor alles wat zij schrijft en deelt.geeft u haar die zegen die ook zij nodig heeft,.wees haar nabij,. kijkend naar haar foto luisterend naar haar stem. raakt me dit,en maakt het dat ik onwijs veel respect heb.....voor haar
 •  

  ons gezin

  komende week opnieuw onderzoeken bij mij en bij onze middelste, spannende dagen en toch ook dankbaar dat we als gezin zulke mooie momenten maken in de natuur.samen, maar ook de spanning de angst wat er allemaal komen gaat geef ons rust, vertrouwen mensen die ons het goede laten zien,laat het mee vallen, ook als 1 nov alle uitslagen besproken worden in het team met ons als ouders,laat ons kijken naar de lach op het gezicht van ons kind,laat ons zijn als een kind, het duurt allemaal zo lang... wees ons en de onze nabij. ook hen die ver weg zijn maar wel in ons hart zullen blijven,
 •  

  iedereen die wel #me too kan schrijven.

  zou u willen zijn met alle vrouwen alle mannen meisjes en jongens die zich zo aangesproken voelen door deze woorden, zou u willen zijn met die gene die nog in het donker wandelen omdat het te groot is om dit te delen, zou u het lichter willen maken, zou u iedereen een mede mens willen geven die dichtbij komt en dichtbij blijft, warmte geeft en licht brengt....
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars