MijnKerk.nl
Op MijnKerk.nl zoeken we samen naar hoopvolle momenten van geluk en geloof in een chaotisch en druk leven.
Lees de blogs

Geen zin in agendaplanning

Op zondagavond als ik samen met mijn man ontspannen kijk naar Heel Holland Bakt, valt opeens die vraag: Hoe ziet jouw week eruit?

Verstoord kijk ik hem aan. Met de kerkdienst nog in mijn lijf, heb ik het gevoel dat ik me juist kon overgeven aan een heerlijk ontspannen gevoel van een vrije avond. Het is alsof mijn weekend net begonnen is. Natuurlijk, ik heb een vreemd vak, waarin weekend vaak een heel andere betekenis heeft dat mensen die werken van maandag tot en met vrijdag. Het is dus heel logisch dat mijn man, ondanks de rustgevende sfeer van het bakprogramma onwillekeurig al weer aan het starten is met zijn werk.

Voor alles is een tijd

Prediker, de filosoof uit de bijbel doet ook aan een vorm van agendaplanning. Hij geeft aan dat er voor alles een tijd is. Natuurlijk is er een tijd om te werken, maar er is ook een tijd om te rusten. In de agenda van mijn man en ik vallen die tijden helaas niet altijd samen en dat levert dan wat gezucht op. Want terwijl ik aan ontspannen ben, gaat hij in de startblokken staan om aan het werk te kunnen beginnen.

Patroon

Uiteindelijk ga ik toch overstag en pak mijn agenda om de week door te spreken. Natuurlijk doe ik dat pas na afloop van mijn favoriete bakprogramma!
Ik vraag me af, hoe jij je voorbereidt op de werkweek. Wat is jouw patroon? Op zondagavond even de agenda doorkijken en misschien bespreken met je huisgenoten? Of ben je meer een type als ik, die het liefst pas in de agenda kijkt als het maandag is en het huis leeg is. In de stilte kijk ik dan wat en wanneer iets klaar moet zijn, en welke andere aandachtspunten er nog zijn. Dan maak ik een planning. Ik blader dan ook alvast even een paar weken vooruit, zodat ik niet in het nauw kom met afspraken en deadlines.
Hoe plan jij?
Het is leuk als je wat wilt delen van jouw manier van plannen. Misschien heb je wel een tip, die je wilt delen met ons.

voor alles is ene tijd

O ja, nog even iets meer over Prediker

Dit bijbelboek staat in het eerste deel van de bijbel en hoort bij de wijsheidsboeken. Salomo, een belangrijke koning wordt gedacht de schrijver te zijn. Toch zou het ook heel goed door iemand anders uit hogere kringen geschreven zijn. Prediker is een soort filosoof die nadenkt over de zin van het leven. Zijn conclusie lijkt te zijn dat alles lucht en leegte is, dat het leven geen zin heeft. Zelfs dat zijn nadenken en zoeken naar zin is lucht en leegte. Prediker troost mensen met de gedachte dat je kunt genieten van het goede, dat er ook in het leven te vinden is.