MijnKerk.nl
Op MijnKerk.nl zoeken we samen naar hoopvolle momenten van geluk en geloof in een chaotisch en druk leven.
Lees de blogs

Lekker in je eigen kracht staan!

Is het wel eens tegen jou gezegd, dat je wat meer in je eigen kracht zou moeten staan? Ik heb dit advies wel eens ontvangen en ik ben bang dat ik het vast en zeker ook wel eens iemand gegeven heb. Toch is het een vreemd advies, omdat het heel onhelder is wat hiermee bedoeld wordt. Wat wordt er nu concreet gevraagd? Is het zoiets als wat Pippi Langkous hierboven doet? Een paard optillen als je daar zin in hebt, omdat je nu eenmaal super sterk bent?

Sta in je eigen kracht

Als ik er over nadenk, dan is mijn eerste beeld bij ‘eigen kracht’, dat ik helemaal zonder hulp van anderen mijn werk kan uitvoeren. Natuurlijk een beetje zelfstandigheid is fijn, maar als ik nooit om raad contact zoek met een collega, dan vraag ik me af, of ik echt met al mijn kracht goed kan bijdragen aan het grotere geheel.
Onzekerheid en twijfelen, lijkt eveneens uit den boze als je in je eigen kracht moet gaan staan. Voor mijzelf werkt het zo, dat als ik iets niet zo goed weet, dat ik dan begin met leren. Ik zoek raad en advies op het internet, in een boek of bij een collega. Terwijl ik dat doe ervaar ik meestal dat mijn kracht groeit, in plaats van afneemt.
Tenslotte, stel je voor dat je gewoon niet zoveel ‘eigen kracht’ hebt? Lig je er dan direct uit, omdat niemand daar een beetje begrip voor op kan brengen?

Krachten bundelen

Een bedrijf knapt er denk ik meer van op als de krachten gebundeld worden, zodat je weet wat je aan elkaar hebt en je zonder angst kan zeggen: Dit is iets wat ik niet goed kan, hier ben ik onzeker over. Ik hoop dat jij mij kan helpen?
In een team is het dus wel handig om inzicht te krijgen in wat iemand goed kan en wat voor een type dat is. Dan kun je goed samen de krachten bundelen, niet om te blijven staan, maar vooral op verder te komen.
Mooi voorbeeld hiervan vind ik het team Mozes en zijn broer Aäron uit de Bijbel. Mozes moet van God de leider worden van zijn volk, maar klaagt dat hij geen goede spreker is. (Exodus 4: 10) Dat is natuurlijk niet zo handig als je bijvoorbeeld moet onderhandelen met een machtige leider als de Farao van Egypte. Mozes begrijpt direct dat leiderschap niet iets is om op eigen kracht te doen en vraagt om hulp. Zijn broer Aäron krijgt de taak om Mozes te helpen en het woord te voeren. Zo bundelen ze hun krachten.

Wat doe jij als je in je eigen kracht staat?

Reageren

Reacties

Deel dit verhaal:
Janneke Nijboer

Geschreven door:

Zoeken:

Populaire berichten

Kaarsjes:
 •  

  Familie van Charles.

  Terwijl ik de kaars ontsteek denk ik aan hen. Zijn vrouw, en vader en opa van zijn kinderen en kleinkinderen welke hem zo plots moeten missen door zijn plotselinge sterven. Heer wees hen nabij op de weg die zij moeten gaan. Help hen geef hen kracht om dit plotselinge verlies te dragen. Zo ook aan een ieder die om hen heen staan.Heer ontferm u over hen op die moeilijke weg van afscheid nemen en loslaten,amen.
 •  

  mantelzorgers

  Soms is het zwaar, maar het is net als met voor je kinderen zorgen, het is niet voor altijd .. Ik heb nu geen ouders meer, allebei verloren dit jaar maar ik ben dankbaar dat ik een minstens een paar dagen per week voor hun heb gezorgd.Je hoeft dan niet te denken had ik maar.. Veel sterkte voor mantelzorgers en wat je doet , doe het met liefde dan is het zeker goed
 •  

  Alle mensen met een onvervulde kinderwens

  Graag brand ik een kaarsje voor alle mensen die een onvervulde kinderwens hebben! Ik weet uit ervaring hoe moeilijk het is om steeds weer hoop te hebben maar steeds weer teleurgesteld te worden!
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars