Rebecca zoekt zin: Zij gelooft, hij niet #1 (podcast)

Rebecca zoekt zin: Zij gelooft, hij niet #1 (podcast)

4 november 2020 1

Maaike gelooft, Wout niet. Maaike gaat naar de kerk, Wout niet. In een podcast van twee delen praat Rebecca Schoon met hen over hoe zij hiermee omgaan: voordat ze kinderen kregen (deel 1) en erna (deel 2). Het blijkt dat ze toch veel delen als het gaat over zingeving en wereldbeeld. Ze vertellen heel open over de discussies, de struikelblokken, het gemis, maar ook wat hen juist bindt.

Beluister deze podcast via Soundcloud of via je favoriete podcast app:

[show-logos orderby=’none’ category=’mijnkerk-podcasts’ activeurl=’new’ style=’boxhighlight’ interface=’hcarousel’ tooltip=’false’ description=’false’ limit=’0′ filter=’false’ ]

Tips en inspiratie in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week inspiratie voor geloof en zingeving in je dagelijks leven.

Rebecca Schoon
Rebecca Schoon
Een reactie op “Rebecca zoekt zin: Zij gelooft, hij niet #1 (podcast)
 1. Marijke van Doorne

  Beste Maaike, Wout en Rebecca.Zo schoof ik vanmiddag ongezien bij jullie aan in Utrecht. Een nieuw huis. Ja wat is geloof? Ik kan je het niet uitleggen het komt van binnen uit.Geloof, vertel mij nu eens wat is geloof? Iedereen gelooft. Ik geloof dat ik gisteren de buurman nog gezien heb. Ik geloof dat het wel goed komt. Ik geloof mijn oren niet. Ik geloof nergens in kan eigenlijk niet. Als iemand niet gelooft dat gebed helpt dan werkt het ook niet. Niet zien en toch geloven. Kan dus ook zijn NIETS zien en niet geloven. Je hebt geloof nodig om in iets te kunnen geloven en te zien. Ik zag jullie niet zo ook zien jullie niet wie er bij jullie aanschuiven. Maar ik hoorde in het gesprek humaan tegenover je medemens zijn. De grootste humanist is Jezus. De kern van mijn geloof is, (dat ik geloof en ervaar dat God mijn stuur is, dat zijn Geest zuurstof geeft om het tegengas te weerstaan,) op weg te mogen gaan met zijn Woord als Kompas.
  Marijke.

  Als in een droom.

  Uit de klei getrokken mens
  vlees en bloed omarmd tot
  adem- benemend schoon.
  Wonder uit de hand naar zijn
  droom-beeld gemaakt, al dan
  eenzaamheid doorbroken rib.
  Zij aan zij samen één mens
  naar Gods beeld bedoelt.
  Van geen kwaad bewust dan,
  luister…hoor, zie daar die ver-
  lokkende boom zo begeerlijk-
  overheerlijk lonkt. Ogenschijnlijk
  verblindend schittert in Gods zon.
  Onverbiddelijk weg van Gods gelijk!
  Stem- aan horizon verdreven
  gedachtegang. Mens uit…
  één.

  MBvD augustus 2015

  5 november 2020

Reacties zijn gesloten.