“Zingen is tweemaal bidden”

“Zingen is tweemaal bidden”

22 mei 2020 2

Ik weet niet hoe het voor jou is, maar voor mij is bidden best lastig. Ik vind het niet alleen best wel eens moeilijk om de woorden te zoeken, maar vooral om het lijntje met God ook echt te voelen. Hoe zoek je contact met God en leg je Hem die diepste gevoelens voor en de dingen die er spelen in het leven? Muziek helpt me daarbij.

Voor mij was het een opluchting om deze uitspraak tegen te komen: ‘Zingen is tweemaal bidden’. Dat schijnt Augustinus ooit gezegd te hebben. Als ik zing of als ik naar een lied luister, dan voel ik dat het mijn gevoel, mijn vragen en mijn wensen op een heel krachtige manier tot uiting kan brengen. 

Dit lied raakt mij

Muziek geeft woorden en klanken als ik blij ben en gelukkig. Als ik verdriet heb of bang ben, me onzeker voel of uitzichtloosheid me bekruipt. Dit lied raakt me vanwege de melancholische melodie en de tekst. Als je de weg even kwijt bent, wie gaat je dan vinden?

Liederen als troost

Wat er ook speelt in je leven. Gemis van je ouders die geen bezoek kunnen ontvangen, jonge ouders die achter het raam de kraamvisite voorbij zien komen, ziekte bij zovelen door dat vreselijke virus. Een realiteit die soms een boze droom lijkt, maar toch werkelijkheid is. Liederen die je raken blijven in je hart. En dan is het goed te weten dat, wat er ook speelt in jouw leven, een lied kan klinken dat jou helpt.

Welk lied verwoordt voor jou een gebed?

 

 

Tips en inspiratie in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week inspiratie voor geloof en zingeving in je dagelijks leven.

Sandra Gaakeer
Sandra Gaakeer
2 reacties op ““Zingen is tweemaal bidden”
  1. Chris Blij

    Wat de toekomst brengen mogen, mijn geleid des Heren hand. Lied 913 uit het liedboek.

    22 mei 2020
  2. Marijke Meesters

    Sounds like Reign ( Give me Jesus)

    25 mei 2020

Reacties zijn gesloten.