Zinvol leven, waarom willen we dat? [+video]

Zinvol leven, waarom willen we dat? [+video]

17 juni 2021 0

Heb je ook wel eens het gevoel dat alle dagen op elkaar lijken? Dat de dagen zich aaneenrijgen en dat je je afvraagt: Wat is nou het nut van mijn leven? Dat je je er bijna een beetje somber door kunt voelen? Ik denk dat we die vraag allemaal wel herkennen. Waarom willen we eigenlijk dat ons leven zinvol is?

https://youtu.be/dNhc_sdrIqw

Zinvol leven, waarom eigenlijk?

Willen we herinnerd worden na de dood? Willen we voortleven door middel van ons nageslacht? Willen we van betekenis zijn voor onze naasten? Dat is iets diepgewortelds in onze christelijke samenleving. Of is dat iets universeels? Willen we een goed leven leiden om in de hemel te komen misschien? Is het troostrijk als je gelooft dat God liefde is en dat alles overwint? Een boel vragen, maar een eenduidig antwoord weet ik niet. In ieder geval denk ik dat het menselijk is om een zinvol leven te willen leiden.

Wat geeft mijn leven zin?

Vroeger wilde ik grootse dingen teweegbrengen in de wereld, ik wilde echt iets betekenen. Ik ging bijvoorbeeld werken met straatkinderen in Roemenië. En tegenwoordig? Ja, wat geeft mijn leven zin. Het zijn veel kleinere dingen.
Dat ik iemand ergens mee heb kunnen helpen. Dat ik zie dat mijn kinderen genieten van een fijne dag. Dat ik iemand op z’n gemak heb kunnen stellen of dat ik een goed gesprek heb kunnen voeren met mijn vrienden. En soms simpelweg omdat de zon in mijn gezicht schijnt en ik daar dankbaar voor ben.

En jij? Wat geeft jouw leven zin?

Tips en inspiratie in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week inspiratie voor geloof en zingeving in je dagelijks leven.

Rebecca Schoon
Rebecca Schoon