Zo begin je je ochtend goed (+ video)

Zo begin je je ochtend goed (+ video)

13 december 2021 0

Door een goede start van de ochtend maak je de rest van je dag simpeler en overzichtelijker. Begin de ochtend daarom met wat jij belangrijk vindt. Bedenk een ritueel waar je een ontspannen gevoel van krijgt.

Vind je geloof belangrijk? Start dan met stille tijd, meditatie of gebed. Bidden kan op veel manieren, en is meer dan een standaard riedeltje opzeggen. Een fijne meditatie doet ook wonderen. Op MijnKerk vind je verschillende meditatie-oefeningen die je kunnen helpen bij het mediteren. Sommige oefeningen zijn gericht op ontspanning of ontstressen, andere oefeningen zijn oude, christelijke vormen van meditatie. Probeer gewoon eens uit wat voor jou het beste werkt. Volgens Ben Tiggelaar is het belangrijk dat je start met datgene wat jij belangrijk vindt.

Geen schermpjes in de ochtend

De grootste tijds- en aandachtslurpers van nu zijn natuurlijk al die schermpjes die we altijd en overal met ons meeslepen. Maar wat die apparaten doen, is ons letterlijk uit het hier en nu halen (door een filmpje, of een tijdlijn van sociale media). Terwijl bewust leven precies het omgekeerde is. Dus help jezelf, en laat die apparaten ’s ochtends nog even in een laatje liggen.

Wat doe jij als je ‘s ochtends je ogen open doet?  
Tips en inspiratie in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week inspiratie voor geloof en zingeving in je dagelijks leven.

Niels Gillebaard
Niels Gillebaard