Zo blijf je geestelijk fit (+ video)

Zo blijf je geestelijk fit (+ video)

3 januari 2020 2

Net als je lichaam heeft ook je geest zorg en aandacht nodig. Het is prettig als je geestelijk fit bent. In dit filmpje vertelt dominee Niels hoe hij geestelijk fit blijft.

 

Een paar tips uit het filmpje:

 1. Start met mediteren. Elke dag even alles aan de kant en de tijd nemen om stil te worden. Je bewust worden van wat je ervaart, voelt en denkt.
 2. Leer loslaten. Er komt genoeg negativiteit op je af, door nieuws of in je eigen leven. Het is tijd dat je dat los kunt laten. 
 3. Ga wandelen of kies een andere manier van bewegen. Een half uur per dag, dat maakt je hoofd leeg en je ziet nog wat van de wereld ook.
 4. De kerk is een plek waar we zorgen voor onze geest. Je maakt tijd en ruimte voor God en viert het leven. Er zijn allerlei soorten kerken en pioniersplekken
 5. Steek een kaars aan een lees een mooi gedicht of een verhaal uit de Bijbel.

 

Er zijn ongetwijfeld nog meer dingen die je kunt doen om geestelijk fit te worden. Wat doe jij om geestelijk fit te blijven?

 

Tips en inspiratie in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week inspiratie voor geloof en zingeving in je dagelijks leven.

Niels Gillebaard
Niels Gillebaard
2 reacties op “Zo blijf je geestelijk fit (+ video)
 1. Marijke

  Mediteren is een techniek om het lichaam te ontspannen en de geest schoon te maken totdat je tot een innerlijke rust komt.
  Wat een prachtig schilderij van Gustave Courbet (1819-1877) De wanhoop straalt eraf. De bloeddruk verhoogd vurige wangen als gloeiende kooltjes. Die ogen vertellen alles wat zie ik, waarom ben ik radeloos? In de greep van iets wat lamslaat.Het is beslist geen zegen je in zo’n situatie te begeven. Het is een zegen als je uit zo’n situatie geholpen wordt! En het is een gezegend moment als je erboven kan staan. Voor mij was er na een lange tijd ineens uitkomst. Wel na altijd ziek 57 jaar.Later werd het voor mij bevrijding letterlijk en figuurlijk. Ik ontdekte een verborgen talent.SCHRIJVEN En dat was een zegen en nog steeds.
  Een inzegening in het ambt als ouderling. Bijzonder hoe ik door een denkbeeldige hand gepakt werd en dat er genezing kwam. Maar vooral GEESTELIJK. Er was geestelijke verrijking en een ongekende kracht doorstroomde mij. God stuurt je ontvangt hulp uit onverwachte hoek. Dat te mogen ervaren is je gezegend voelen. Als ik terug kijk zijn het jaren van geestelijke verrijking op velerlei gebied.Te veel om op te schrijven.
  Laat de zon u zegenen(bron: kerstwens Zusters Clarissen van Stabroek)
  Terwijl ik de kaars aansteek voel ik de warmte van Gods Hoogtezon.

  Laat de zon u zegenen
  met haar milde stralen,
  zij moge u helen,
  licht zijn op uw wegen,
  uw hart verwarmen
  en bij ontij
  een regenboog spannen
  aan uw horizon.
  Nu na ruim 4-1/2 jaar neem ik afscheid. Het loslaten was niet makkelijk maar het opende andere wegen en er kwam broodnodige rust. En dat was een verademing en geeft mij hoop en spirit om nieuwe wegen in te slaan.

  9 januari 2019
 2. Rinda

  Sporten is wat mij goed helpt,maar ook schilderen of bijbeljournalen maken dat ik mij geestelijk goed voel.

  3 januari 2020

Reacties zijn gesloten.