Emmaüswandeling: 3 vragen om je wandeling meer kleur te geven

Emmaüswandeling: 3 vragen om je wandeling meer kleur te geven

13 augustus 2020 0

Wandelen is goed voor en veel mensen doen het, zeker sinds de coronacrisis. Een Emmaüswandeling geeft een wandeling extra kleur. Je maakt zo’n wandeling met z’n tweeën en iedereen kan het. In deze blog beschrijf ik hoe je dat doet.

De Emmaüswandeling begint met twintig minuten lopen in stilte. Na die twintig minuten gaat de wandeling gewoon verder maar wordt de stilte doorbroken. Eerst mag de een vertellen waaraan hij of zij heeft gedacht en mag de ander vragen ter verduidelijking stellen. Daarna worden de rollen omgedraaid.

Bijbeltekst en vragen

Tijdens de wandeling kun je uitwisselen wat voor jou belangrijk is in het leven. Dat kan bijvoorbeeld aan de hand van deze Bijbeltekst uit Prediker 9:7-10a:

Dus eet je brood met vreugde, drink met een vrolijk ​hart​ je ​wijn. God ziet alles wat je doet allang met welbehagen aan. Draag altijd vrolijke ​kleren, kies een feestelijke geur. Geniet van het leven met de vrouw die je bemint. Geniet op alle dagen van je leven, die God je heeft gegeven. Het bestaan is leeg en vluchtig en je zwoegt en zwoegt onder de zon, dus geniet op elke dag. Het is het loon dat God je heeft gegeven. Doe wat je hand te doen vindt.

Vragen die je elkaar bijvoorbeeld kunt stellen: 

  • Wat is voor jou ‘het goede leven’? of: Wat is voor jou ‘goed leven’?
  • Heeft dat voor jou ook iets te maken met je geloof?
    Stel je voor dat Prediker (de schrijver van de tekst) met ons mee zou lopen, wat zou hij tegen ons zeggen?

We zijn benieuwd naar jouw ervaringen met deze wandeling. Heb je het gevoel gehad dat er iemand met je meeliep tijdens deze wandeling?

Bron: Protestantse Kerk – Het goede leven

Tips en inspiratie in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week inspiratie voor geloof en zingeving in je dagelijks leven.

Gastblogger
MijnKerk.nl