Zo kun je als gezin Pasen vieren met kinderen

29 maart 2021 0

Pasen doet iets met ons. Het gevoel dat de lente begint en extra vrije dagen: daar zijn we wel aan toe! Het maakt blij, geeft rust en kan soms voelen als een nieuw begin. Ontdek hier vier activiteiten waarmee je met kinderen optimaal kunt genieten van Pasen vanuit de christelijke traditie.

1. Beleef The Passion

Omdat elke opvoeder het wel eens lastig vindt met kinderen het geloofsgesprek aan te gaan, heeft de Protestantse Kerk wat handige tips op een rijtje gezet die je kunt gebruiken bij het gesprek over The Passion of over Pasen. Op Witte Donderdag 1 april zendt KRO-NCRV het grootste paasevenement van de Nederlandse televisie live uit vanuit Roermond.

2. Doe online QR-codespel

Beleef Pasen op een fysieke en uitdagende manier met De PaasChallenge. De PaasChallenge van 2021 is een coronaproof online QR-codespel waarbij deelnemers in groepjes van twee personen van alle leeftijden (of meerdere personen uit één huishouden) mee kunnen doen. Het is speciaal geschikt voor tieners in de leeftijd tussen 10 en 18 jaar.

3. Maak een palmpasenstok

Wat is er leuker om dan samen met je kind(eren) een palmpasenstok te maken. In de Palmpasenstok wordt het lijdensverhaal van Jezus gesymboliseerd. Alle onderdelen van de palmpasenstok hebben een betekenis. Door het stap voor stap opbouwen van de palmpasenstok kun je het Paasverhaal beleven.

4. Bestel het doeboek Kliederkerk Pasen

Wil jij je kinderen, buurkinderen of neefjes en nichtjes iets leuks kado doen? Bestel dan het het doeboek ‘Kliederkerk Pasen. Ik ben er voor jou.’ Hiermee ontdekken kinderen wat Pasen betekent. Een boekje vol leuke opdrachten, spellen, puzzels en gespreksvragen. Het boekje kost 1,50 euro. Het kliederkerk-doe-boek staat vol met leuke spelletjes, creatieve opdrachten en kliederige knutsels om samen het paasverhaal te beleven. Het boekje wil jong en oud helpen om samen tijd door te brengen, het Paasverhaal te ontdekken en in gesprek te gaan met elkaar en misschien met God.

5. Doe mee met Kliederkerk

Wil je met kinderen het bijbelverhaal van palmpasen ontdekken op palmzondag (de zondag voor Pasen)? Kijk dan op zondag 28 maart om 11.30 uur naar de speciale kliederkerkviering op NPO2. Thuis kan iedereen meevieren met creatieve activiteiten, muziek van Trinity en een bijbelverhaal. Update: kijk hier de uitzending terug.

Hoe vier jij Pasen met kinderen?

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van MijnKerk

Anneloes van 't Hof