Zomermeditatie voor ontspanning en gebed [+ podcast]

Zomermeditatie voor ontspanning en gebed [+ podcast]

15 augustus 2022 0

Op de MijnKerk-redactie zijn we groot fan van mediteren. Al helemaal als iemand ons meeneemt in een meditatie door middel van een podcast. Daarom maakten we voor jou deze zomermeditatie voor ontspanning. Kabbelende golven op de achtergrond, even rustig zitten… Doe je met ons mee?

Zoek een plek waar je even alleen kunt zijn. Ga zitten op een kussen of een stoel. Je kunt eventueel een kaars aansteken. Helemaal relaxed? Laat je meenemen door deze zomermeditatie die ik heb opgenomen aan zee. In minder dan een kwartier voel je je weer meer ontspannen.

Luister via Spotify

Luister via Soundcloud

Luister hierboven via Soundcloud

Meditatie over verlangen

In deze meditatie neem ik het Latifagebed als leidraad. We concentreren ons op de regel ‘Ik verlang’. In deze zijnsmeditatie wordt steeds verbinding gelegd met een bepaalde plek in het lichaam. Ik leid je rustig in door te concentreren op lichaam en ademhaling. Daarna breng je de aandacht naar een tekst van Augustinus. Tussendoor doe je een beweging met de armen om weer op het lichaam te concentreren. Vervolgens focus je op de vraag wat jouw verlangen op dit moment is en hier kun je een paar minuten op mediteren.

Inspiratie

Voor deze podcast liet ik mij inspireren door het boek ‘Het ritme van de tijden, dagboek christelijke meditatie‘. Ik wens je een mooi gebed, een fijne meditatie en ontspanning toe. Laat je weten hoe het was?

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is zomermeditatie-podcast-825x1100.jpg

“Elk verlangen dat diep in ons naar God roept, is al een gebed. Wanneer je wilt bidden zonder ophouden, houdt dan nooit op te verlangen”
Augustinus

Tips en inspiratie in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week inspiratie voor geloof en zingeving in je dagelijks leven.

Rebecca Schoon
Rebecca Schoon