Zou jij wel minder willen werken?

Zou jij wel minder willen werken?

7 februari 2020 1

Een gewetensvraag: stel, je wint de jackpot. Zou je dan stoppen met of minder gaan werken? Wat zou jij willen doen met je tijd?

Veel van onze tijd gaat op aan werk. Onze economie zit nu eenmaal zo in elkaar dat je moet werken om geld te verdienen, want leven zonder geld gaat niet. Dus dan kun je maar beter werk doen waar je plezier in hebt en voldoening uit haalt. Er even van uitgaand dat je die keuze hebt natuurlijk.

DJ Hardwell

Maar misschien droom jij er weleens van om meer tijd te hebben. Wat zou je met die tijd willen doen? De bekende DJ Hardwell besloot in 2018 voor onbepaalde tijd te stoppen met touren. Onlangs vertelde hij in een podcast waar hij het meest van geniet sinds hij meer tijd heeft. 

De gewone dingen

Het zijn opvallend genoeg juist de heel gewone, bijna triviale dingen dingen die hij noemt. Zoals naar verjaardagen van vrienden en familie kunnen gaan. Tijd doorbrengen met zijn ouders. Maar ook zijn eigen boodschappen doen. 

Bronnie Ware

Zo’n DJ-bestaan is natuurlijk verre van normaal en ons leven staat daar ongetwijfeld mijlenver vanaf. Toch is het antwoord van de dj treffend. Het ligt dicht in de buurt van het antwoord dat mensen gaven in een groot onderzoek van Bronnie Ware.

Spijt van…

Bronnie, werkzaam in de palliatieve zorg, vroeg mensen op hun sterfbed waar ze het meeste spijt van hadden. In de top 5 staan de volgende drie dingen: 1. dat ze teveel hebben gewerkt, 2. dat ze hun dromen niet hebben waargemaakt en 3. dat ze te weinig tijd hebben doorgebracht met goede vrienden. 

 

Dus nog eens die gewetensvraag: Wat zou je doen als je niet meer of minder zou hoeven te werken? Waar zou jij je tijd aan willen besteden? Je kunt natuurlijk wachten op een jackpot, maar waarom niet vandaag beginnen?

 

close

Tips en inspiratie in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week inspiratie voor geloof en zingeving in je dagelijks leven.

Annemarie van den Berg - Nap
Annemarie van den Berg - Nap
Een reactie op “Zou jij wel minder willen werken?
  1. Marij-ke

    Nu ik over jouw vraag nadenk stel dat ik de jackpot zou winnen wat zou ik dan doen. Ik zou eraan moeten blijven werken om de gewonnen schat zo te verdelen dat hij tot zijn recht komt. Zelfs nu ik alweer vijf jaar met pensioen ben en dat pensioen is door omstandigheden niet verder opgebouwd dan €25,00 op jaarbasis. Dat is rond de €2,45 per maand die ik schoon in handen krijg. Mijn eerste vakantiegeld was €0,18 cent. Maar toch ben ik blij met deze kleine bijdrage. Het is geen jackpot maar toch bijzonder.

    8 februari 2020

Reacties zijn gesloten.